AcasăSPORTRuxandra Dragomir vrea sa fie mai tare ca Djokovic

Ruxandra Dragomir vrea sa fie mai tare ca Djokovic

REPROFILARE Ruxandra Dragomir a descoperit impreuna cu Amatto Zaharia tehnicile kempo-ului

Chiar daca s-a retras din activitatea sportiva in 2005, Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ruxandra Dragomir, a ramas la fel de activa din punct de vedere fizic si cu o energie la fel de debordanta.

REPROFILARE Ruxandra Dragomir a descoperit impreuna cu Amatto Zaharia tehnicile kempo-ului

Mai nou, fosta mare tenismena, detinatoare a 4 titluri WTA si ocupanta locului 15 in clasamentul mondial WTA din 1997, a inceput sa practice kempo. „Vinovat” de acest lucru se face presedintele Federatiei Romane de Kempo, Amatto Zaharia, care a convins-o pe sefa tenisului romanesc ca acest sport dezvolta practicantilor atat o putere de concentrare deosebita cat si calitati fizice exceptionale. „Primul antrenament la kempo mi s-a parut extraordinar. Am fost foarte atenta pe miscarile si tehnicile de lupta incat am uitat de toate problemele si grijile cu care venisem la sala. Amatto abordeaza antrenamentul atat de relaxat incat parca nici nu-ti vine sa crezi ca este unul dintre cele mai dure sporturi de lupta. Kempo este un sport cu adevarat inteligent pe care ma gandesc chiar sa-l propun si in pregatirea sportivilor de la Federatia Romana de Tenis, ca metoda alternativa de pregatire fizica, atat pentru a evita plafonarea dar si pentru a mai elimina din efectele negative ale stereotipiei si monotoniei inerente antrenamentelor efectuate cu liniaritate. Nu ar fi o noutate in sport, pentru ca pe plan mondial foarte multi campioni practica ca hobby diverse sporturi de combat, in tenis unul dintre acestia fiind chiar Novak Djokovic. Eu cu siguranta voi incepe serios antrenamentele de kempo”, a declarat Ruxandra Dragomir.

La prima lectie, Amatto Zaharia i-a aratat Ruxandrei Dragomir cateva tehnici de lovire cu pumnii, picioarele si genunchii, dar si tehnici de autoaparare.

Federatia de Tenis a petrecut „elvetian”

In acest sfarsit de an, Federatia Romana de Tenis in frunte cu Ruxandra Dragomir au sarbatorit sfarsitul de an la restaurantul „La Fondue”, singurul loc cu specific elvetian din Centrul Vechi. „Cu cateva zile fusesem prezenta la deschiderea acestui restaurant si m-am indragostit la prima vedere de mancarurile specific elvetiene, bazate pe retete „la fondue” si de atmosfera calda de aici. Asa ca le-am propus colegilor mei de la Federatie sa sarbatorim aici sfarsitul de an. Ne-am simtit minunat”, a mai spus Ruxandra Dragomir, care la petrecere a venit insotita de sotul sau, omul de afaceri Florin Ilie.

author avatar
Sebastian Stan
636 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger