AcasăSPORTRusia, exclusa de la Rio 2016?

Rusia, exclusa de la Rio 2016?

Savinova este campioana olimpica la 800 m

A doua cea mai puternica natiune din istoria olimpismului risca sa rateze Jocurile de vara viitoare, gazduite de orasul brazilian Rio de Janeiro. Dupa scandalul legat de cumpararea editiei din 2018 a Cupei Mondiale de fotbal, Rusia este lovita si de Agentia Mondiala Antidoping.

Savinova este campioana olimpica la 800 m

Comisia mandatata de WADA sa ancheteze multiplele scandaluri de dopaj din atletism a facut public un raport exploziv, cu ocazia summit-ului tinut la Geneva. Agentia recomanda suspendarea imediata a Rusiei din toate competitiile sportive, precum si retragerea acreditarii laboratorului antidoping de la Moscova, care ar fi distrus 1.417 esantioane cu probe. WADA acuza ca Guvernul Rusiei (prin agentii sai de informatii) i-a intimidat in mod direct pe toti angajatii laboratorului Antidoping de la Moscova. Raportul WADA este nemilos: Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra, au fost sabotate de prezenta unor sportivi rusi dopati. „Recomandam suspendarea pe viata a cinci atleti rusi, inclusiv a campioanei la 800 metri, Maria Savinova”, este pozitia oficiala a Agentiei Mondiale Antidoping.
La randul lor, autoritatile sportive ruse au anuntat ca vor prezenta in cel mai scurt timp masurile concrete luate, precum si un amplu program antidoping ce va fi pus in aplicare de la 1 ianuarie 2016. „Suntem pregatiti sa formam un parteneriat strategic cu Federatia Internationala de Atletism”, anunta Moscova, care are ultimatum dat de Sebastian Coe (presedintele IAAF): trebuie sa raspunda pana pe 15 noiembrie la toate acuzatiile lansate de WADA.
Daca nu va oferi raspunsuri satisfacatoare, Rusia risca suspendarea din partea IAAF, conform recomandarilor WADA.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger