AcasăSPORTRugby: Tara Galilor a castigat Six Nations cu Grand Slam

Rugby: Tara Galilor a castigat Six Nations cu Grand Slam

Nationala de rugby a Tarii Galilor a castigat Turneul celor Sase Natiuni cu victorii pe linie, ultima victima a galezilor fiind puternica echipa a Frantei.

Dupa ce a trecut de Irlanda, 23-21 in deplasare, de Scotia, 27-13 acasa, de Anglia, 19-12 in deplasare, si de Italia, 24-3 acasa, Tara Galilor a controlat si meciul cu Franta de pe teren propriu, dar galezii au obtinut o victorie stransa, 16-9.

Francezii au inceput ceva mai bine meciul si au deschis scorul, gratie unei lovituri de pedeapsa marca Yachvili, dar galezii au intors rapid rezultatul, Cuthbert reusind, in minutul 22, singurul eseu al partidei.

Halfpenny a pus 11 puncte pe tabela, dintr-o transformare si trei lovituri de pedeapsa, in timp ce Franta a mai reusit doar sase puncte, Yachvili si Beauxis reusind cate o lovitura de pedeapsa in repriza a doua.

Tara Galilor castiga Turneul celor Sase Natiuni de o maniera categorica, galezii trecandu-si in cont atat Grand Slam-ul cat si Tripla Coroana, trofeul acordat echipei britanice care invinge in aceeasi editie toate celelalte trei formatii din Regat.

author avatar
Cristi Ionita
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger