AcasăSPORTRugby sub semnul gerului

Rugby sub semnul gerului

Romania trebuie sa-si ia revansa, dupa ce a pierdut, cu 17-24, la Lisabona, anul trecut

Nationala de rugby a Romaniei ar trebui sa debuteze, sambata, in returul Cupei Europene a Natiunilor, dar meciul cu Portugalia, de la Piatra Neamt, este pus sub semnul intrebarii din pricina conditiile meteo nefavorabile.

Romania trebuie sa-si ia revansa, dupa ce a pierdut, cu 17-24, la Lisabona, anul trecut

Romania a adunat 16 puncte din cele cinci meciuri jucate in tur, anul trecut, si ocupa locul al doilea in clasament, dupa Georgia, care si-a castigat toate partidele din 2011, astfel ca echipa noastra e obligata sa castige confruntarea cu Portugalia. Totusi, ieri, la Piatra Neamt, locul de disputare al partidei, se inregistrau -12 grade Celsius la ora 14.00, ora meciului, astfel ca este foarte posibil ca galezul Lynn Howells, noul selectioner al “tricolorilor”, sa ceara amanarea debutului din cauza conditiilor meteo precare, asta in conditiile in care partidele Ucraina – Georgia si Rusia – Spania, celelalte doua meciuri programate pentru acest weekend, s-au amanat deja. Episoade similare s-au petrecut atat in 2010, cand Romania trebuia sa debuteze impotriva Spaniei, la Bucuresti, dar jocul a fost amanat, tot din cauza frigului, iar echipa noastra a acceptat, in cele din urma, sa joace ambele meciuri in deplasare, cat si in 2011, cand meciul “Stejarilor” din Ucraina s-a amanat. La sfarsitul acestei saptamani este programat sa inceapa si Turneul celor Sase Natiuni, competitie ce aduna la start cele mai bune echipe din Europa.

Ajuns la editia cu numarul 118, turneul porneste la drum cu meciurile Franta – Italia, Scotia – Anglia si Irlanda – Tara Galilor. Batalia se anunta a fi deschisa oricarui rezultat in conditiile in care Anglia, campioana en-titre, dar si celelalte formatii si-au remaniat masiv loturile de jucatori dupa Cupa Mondiala de anul trecut, din Noua Zeelanda.

author avatar
Cristi Ionita
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger