AcasăSPORTRUGBY: ROMANIA, victorie chinuita in prima etapa a IRB NATIONS CUP

RUGBY: ROMANIA, victorie chinuita in prima etapa a IRB NATIONS CUP

Nationala de RUGBY a ROMANIEI a debutat cu o victorie la turneul IRB NATIONS CUP, „Stejarii” impunandu-se, cu 29-9, impotriva Uruguaiului, intr-un meci disputat pe Stadionul „Arcul de Triumf” din Bucuresti.

Desi a folosit o formula experimentala, Romania a controlat aproape in totalitate meciul cu Uruguay, dar a facut diferenta abia in ultimele 10 minute, cand Madalin Lemnaru si Catalin Fercu au marcat cele doua eseuri ale partidei.

Romania avea doar sase puncte avantaj, 15-9, in minutul 60, dupa un adevarat duel al transformeurilor. Calafeteanu a punctat din patru lovituri de pedeapsa, Dorin Manole si-a trecut si el in cont o lovitura de pedeapsa, in timp ce pentru oaspeti au punctat Ormaechea, doua lovituri de pedeapsa, si Berchesi, dropgol.

Momentul psihologic al meciului s-a petrecut in minutul 70. Madalin Lemnaru a luat o actiune pe cont propriu, a ridiculizat doi adversari si a culcat balonul in terenul de tinta advers, dupa o cursa fenomenala de peste 60 de metri.

Acelasi Lemnaru a contribuit decisiv si la eseul marcat de Catalin Fercu, actiunea aripii timisorene fiind continuata excelent de Constantin Gheara si finalizata de Fercu.

Romania a invins, cu 29-9, pe Uruguay, dar ocupa doar locul al treilea in clasament, dupa ce Italia A si Argentina Jaguars au obtinut victorii concludente in prima runda. Italia A a trecut, cu 33-17, de Rusia, iar Argentina Jaguars a surclasat, cu 49-9, Portugalia, ambele echipe trecandu-si in cont si punctul bonus ofensiv pentru minim patru eseuri inscrise.

Marti, 12 iunie, in etapa a doua din IRB Nations Cup se disputa meciurile Portugalia – Italia A, Romania – Argentina Jaguars si Rusia – Uruguay.

 

author avatar
Cristi Ionita
342 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger