AcasăSPORTRugby: Romania a pierdut in Spania si CEN

Rugby: Romania a pierdut in Spania si CEN

Nationala de rugby a Romaniei a ratat castigarea Cupei Europene a Natiunilor, dupa ce a suferit a doua infrangere la rand in decurs de o saptamana, 12-13 cu Spania, in deplasare.

In ciuda esecului suferit sambata trecuta, 13-19 cu Georgia, pe teren propriu, Romania pornea favorita in deplasarea din Spania, dar trupa noastra a platit tribut improvizatiilor din formula de start.

Fara Tonita si Tincu, dar cu debutantii Niacsu si Adrian Ion, Romania a rezistat doar o repriza la Madrid, „Stejarii” avand 6-3 la pauza.

Calafeteanu a punctat din doua lovituri de pedeapsa in primele 40 de minute, prin acelasi procedeu reusind sa puncteze, pentru gazde, si Peluchon.

Momemntul decisiv al partidei s-a petrecut in minutul 47, cand Glenn Rolls, jucator de origine neo-zeelandeza, a reusind singurul eseu al meciului.

Gazdele s-au distantat la 10-6, Calafeteanu a intors rezultatul prin alte doua lovituri de pedeapsa, dar Peluchon a reusit, in minutul 78, drop-golul care a adus victoria ibericilor.

In urma acestui rezultat, Romania a ajuns la 27 de puncte in editia 2011-2012 a Cupei Europene a Natiunilor, cu o singura etapa inainte de final, in timp ce Georgia, care a facut instructie cu Rusia (46-0), are 37 de puncte si nu mai poate pierde titlul.

Mai mult, in editia intermediara 2011, Romania are doar 11 puncte si este pe locul al treilea, fiind depasita de Georgia (15 puncte) si Spania (14 puncte).

Echipa noastra mai are de disputat un singur meci, cel cu Ucraina de sambata, 31 martie, de pe teren propriu.

author avatar
Cristi Ionita
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger