AcasăSPORTRugbistele de la CSU Agronomia vor forma scheletul nationalei pentru Jocurile Olimpice...

Rugbistele de la CSU Agronomia vor forma scheletul nationalei pentru Jocurile Olimpice din 2016

Unitatea de grup este atuul CSU Agronomie

Profitand de sustinerea acordata de Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, doi antrenori romani, Ioana Silvia Sava si Alexandru Marin, au pus bazele unui proiect asemanator cu cel initiat de Gheorghe Hagi in fotbal, la Viitorul Constanta.

Unitatea de grup este atuul CSU Agronomie

Desi au mai putin de un an de cand joaca impreuna, rugbistele de la CSU Agronomia au inregistrat o evolutie remarcabila la editia din acest an a Campionatului National de rugby in 7, elevele lui Alexandru Marin incheind pe locul 3.

Desi nu pare, meciurile de fete sunt la fel de dure precum cele ale baietilor

Doar lipsa de experienta a facut ca gruparea bucuresteana sa se incline, in cele din urma, in fata unor formatii precum Politehnica Iasi sau Universitatea Cluj, echipe alcatuite din jucatoare care evolueaza impreuna de 3-4 ani. Incantat ca are posibilitatea de a invata o mana de tinere tainele dropgolului si ale gramezilor spontane, Alexandru Marin spera ca team-ul proaspat infiintat sa dea scheletul echipei nationale in preliminariile pentru Jocurile Olimpice din 2016.

Alexandru Marin nu ezita sa tipe la elevele sale

Pentru prima data in istorie, la J.O. de la Rio de Janeiro vor fi turnee de rugby in 7, masculin si feminin, iar Romania are mari sperante de calificare. Primul pas a fost facut in vara, cand selectionata feminina a incheiat pe locul 3 Europeanul de la Sofia, dupa ce a castigat, cu 33-5, finala mica disputata impotriva Ungariei. Un sfert dintre cele 12 jucatoare utilizate de „tricolore” au provenit de la CSU Agronomia: Alina Dinca, Adina Dreve si Daniela David. Totusi, misiunea nu va fi usoara in conditiile in care doar 11 echipe se califica pentru Rio, a 12-a urmand a fi Brazilia, tara gazda. In conditiile in care, la varsta lor, majoritatea fetelor sunt specialiste in mall-uri, shopping, cluburi de noapte, fetele de la CSU Agronomia au si ele idolii lor, dar ele viseaza la campioni adevarati, precum Daniel Carter, Ma’a Nonu, Quade Cooper sau autenticul Daniel Carpo. Din randul jucatoarelor de la CSU Agronomia se remarca Alina Dinca, care la numai 19 ani a fost desemnata, deja, cea mai buna rugbista din Romania. Intr-un sondaj realizat de federatia de specialitate, Alina Dinca le-a invins pe Emilia Vizitiu, campioana nationala cu Politehnica Iasi, si pe Liliana Radu, componenta a echipei Soimii Bucuresti, cealalta reprezentanta a Capitalei din Divizia Nationala. O alta „vedeta” a gruparii din Agronomie este Daniela David, deja o veterana a sportului. Ajunsa la 31 de ani, Daniela, practic veterana echipei, s-a apucat concret de rugby numai de aproximativ doi ani, ea practicand boxul pana la sfarsitul lui 2010.

author avatar
Cristi Ionita
1.070 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger