AcasăSPORTRosberg se impune in Australia, Vettel abandoneaza

Rosberg se impune in Australia, Vettel abandoneaza

Rosberg se impune in prima cursa a anului

Germanul Nico Rosberg (Mercedes) a castigat, ieri, Marele Premiu al Australiei, prima etapa a CM de Formula 1, in timp ce colegul sau britanic Lewis Hamilton si cvadruplul campion mondial german Sebastian Vettel (Red Bull) au abandonat dupa doar patru, respectiv cinci tururi.

Rosberg se impune in prima cursa a anului

Pe locul doi s-a situat australianul Daniel Ricciardo (Red Bull), iar danezul debutant Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) a fost al treilea. Al patrulea a trecut linia de sosire britanicul Jenson Button (McLaren-Mercedes), urmat in ordine de spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) si de finlandezul Valtteri Bottas (Williams). Pe locurile 7-10 s-au clasat germanul Nico Hulkenberg (Force India), finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari), francezul Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) si rusul debutant Danil Kviat (Toro Rosso). Rosberg a confirmat forma buna in care s-a aflat echipa sa Mercedes in testele dinaintea sezonului si a castigat intr-o maniera categorica primul Grand Prix din noua era a Formulei 1, ce are in prim-plan motorul turbo V6 de 1,6 litri. Germanul, al treilea la start, a plecat ca din pusca, i-a depasit pe cei doi piloti aflati in fata sa, Lewis Hamiton si Daniel Ricciardo, apoi a facut o cursa in „Vettel style”, trecand linia de sosire cu un avans de aproape 25 de secunde.

Primul lider al clasamentului constructorilor este ocupat de echipa McLaren-Mercedes, dupa ce pilotii acesteia au strans la Melbourne 27 de puncte, prin locul trei ocupat de debutantul Magnussen si locul 4 al lui Button. Danezul a intrecut toate asteptarile la prima sa cursa in Formula 1. Curajos si exact in pilotaj, Magnussen a fost aproape pe final sa mai urce o treapta, dar a primit ordin de la boxe sa nu-l atace pe Ricciardo si sa economiseasca benzina.

A doua etapa a campionatului mondial de Formula 1 va avea loc la 30 martie, in Malaysia, la Sepang.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger