AcasăSPORTRooney face dezvăluiri teribile despre Louis van Gaal

Rooney face dezvăluiri teribile despre Louis van Gaal

Louis van Gaal a fost numit manager la Manchester United în 2014, după Campionatul Mondial din Brazilia, acolo unde a reușit să ajungă până în semifinale cu reprezentativa Olandei. Misiunea lui a fost de a readuce pe Old Trafford gloria cunoscută de „diavolii” lui Alex Ferguson. Lucrurile nu au mers, însă, conform planului, iar batavul a fost dat afară după doi ani.

Cât timp a condus echipa, United a câștigat doar FA Cup și s-a clasat pe locurile 4 și 5 în campionat, fără alte performanțe externe.

Pe suporteri i-a speriat cu stilul de joc pe care l-a impus – considerat plictisitor -, iar pe fotbaliști, cu atitudinea sa strictă.

Wayne Rooney, fostul căpitan al lui Manchester, a făcut o serie de dezvăluiri despre modul în care olandezul a condus echipa. Rooney a descris modul bizar în care van Gaal pregătea echipa.

„Îmi amintesc că nu voia mijlocașii să se suprapună unul peste altul și fiecare jucător avea propria sa zonă pe teren. Acest lucru a limitat jucătorii creativi. Metodele lui erau dificile în ceea ce privește modul în care lucram în afara terenului. Doar antrenamentele îmi plăceau. În fiecare zi terminam antrenamentul și trebuia să așteptăm 90 de minute până să putem mânca. Jucătorii mâncau pe rând, iar staff-ul, la final. Apoi, trebuia să așteptăm toți ca antrenorul să termine de mâncat. Înainte să plecăm, discuta cu fiecare în parte, în ordinea vechimii. Intram unul câte unul la el în birou, iar ceilalți așteptau afară. I-am spus că trebuie să schimbe acest proces pentru că devenea dificil. Spre final, m-a întrebat cum să se schimbe pentru a-și aduce jucătorii înapoi de partea lui, dar era prea târziu”, a povestit Rooney.

Culmea pentru un club ca Manchester United, fotbaliștii au aflat că van Gaal urma să fie concediat, indiferent de rezultat, chiar înainte de finala FA Cup din 2016.

„După meci, în timpul petrecerii, stătea tăcut într-un colț, alături de familia lui, deși, de obicei, el este un personaj zgomotos și plin de viață. M-am dus la el și i-am spus să se bucure de petrecere pentru că am câștigat cupa. A doua zi, la micul dejun, ne-a dat planurile pentru pregătirea de vară, din vacanță, deși știa că fusese dat afară. A rămas fidel muncii sale până la sfârșit, un profesionist”, a mai dezvăluit Wayne Rooney.

author avatar
Mihail Ioan
629 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger