AcasăSPORTRooney, cel mai bun marcator din istoria „nationalei” Angliei

Rooney, cel mai bun marcator din istoria „nationalei” Angliei

Rooney intra in istoria fotbalului englez

Atacantul englez Wayne Rooney a inscris cel de-al 50-lea sau gol pentru reprezentativa Albionului in partida cu Elvetia (scor 2-0), din preliminariile Euro 2016.

Rooney intra in istoria fotbalului englez

Pe arena Wembley, din Londra, „varful” lui Manchester United a devenit cel mai prolific marcator din istoria nationalei engleze. Rooney a transformat o lovitura de la 11 m, in minutul 84, stabilind rezultatul final al meciului, dupa ce Harry Kane reusise deschiderea scorului, in minutul 67.
Precedentul record era detinut de Bobby Charlton, legenda fotbalului englez, care a marcat 49 de goluri. La finalul jocului cu Elvetia, noul golgheter al Albionului a primit din partea Federatiei Engleze un tricou al nationalei cu inscriptia „Rooney 50”. „Este o mare onoare si sunt extrem de mandru. Faptul ca am realizat acest record inaintea varstei de 30 de ani este un lucru pe care nu mi-l puteam imagina”, a declarat Wayne Rooney, dupa cea de-a 107-a sa partida pentru nationala tarii sale. La randul sau, si Bobby Charlton i-a transmis felicitari: „Am fost mereu mandru sa detin acest record si am jucat mereu cu multa mandrie pentru tara mea. Nu pot sa ascund faptul ca sunt dezamagit, dar si incantat fiindca m-a depasit Wayne, capitanul clubului meu de suflet”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger