AcasăSPORTRonny Levy, rascumparat de la Beitar

Ronny Levy, rascumparat de la Beitar

Refuzata de toti ceilalti tehnicieni contactati pana acum, conducerea Stelei s-a repliat si l-a numit antrenor pe Ronny Levy, fostul colaborator al lui MM Stoica de la Unirea Urziceni

Desi a spus ca va alege singur antrenorul, Gigi Becali a plecat urechea la managerul MM

Olaroiu n-a vrut, Bergodi a refuzat, Conceicao s-a indragostit de Brasov, iar Hagi nu a mai fost contactat. Fara cele patru variante si intrati in criza de timp, oficialii clubului Steaua au tras primul biletel din jobenul cu antrenori si astfel a iesit numele lui Ronny Levy. Israelianul, fost „principal” la Unirea Urziceni, este exact ce doresc Gigi Becali si Mihai Stoica: un tehnician care cunoaste Liga 1, nu lipsit de experienta, dar fara personalitate puternica si docil in relatia cu patronatul.

Excitat de telefonul lui MM

Levy, alaturi de jucatorii de la Beitar, dupa ce a castigat playoff-ul

La conferinta de presa de ieri, Ronny Levy si-a ascuns cu greu euforia cauzata de semnarea contractului cu Steaua. De altfel, primele cuvinte ale israelianului au fost despre oferta facuta de Mihai Stoica: „Atunci cand m-a sunat MM si mi-a spus ca Steaua este interesata de mine, i-am zis ca vreau sa vin imediat. Steaua este un club mare, cu o istorie extraordinara. Stiu Romania foarte bine, stiu Steaua si cred ca pot face o munca foarte buna. Stiu ca Steaua isi doreste titlul si sper sa-l aducem in acest sezon. Sunt serios in munca mea, imi place sa organizez totul si sa lucrez tactic”.

Ronny Levy a castigat titluri intr-un campionat peste al nostru. Echipele antrenate de el joaca un fotbal pe care ni-l dorim si noi„. – Mihai Stoica

Gigi trebuie sa plateasca 100.000 de euro

Pentru a-l putea aduce la Steaua, Gigi Becali a trebuit sa-l „rascumpere” pe Ronny Levy de la Beitar Ierusalim. Gruparea patronata de Arkadi Gaydamak a solicitat 100.000 de euro pentru tehnicianul care mai avea contract pana in 2012, asta cu toate ca, initial, miliardarul de origine rusa isi daduse acordul verbal ca Levy sa vina la Steaua. Intr-un comunicat remis presei din Israel, oficialii lui Beitar si-au exprimat punctul de vedere: „Ronny face parte din proiectul nostru de viitor. Dar, Arcadi Gaydamak tine sa precizeze ca nu i-a permis antrenorului sa semneze vreun document cu Steaua, atat timp cat nu si-a incheiat socotelile cu Beitar”. Publicatia „NRG” a scris ca Beitar solicita „despagubiri” de 100.000 de euro pentru ruperea unilaterala a contractului.

„M-a impresionat”

Sotii Levy, personaje de tabloid

Gigi Becali spune ca israelianul l-a impresionat cand a spus ca vine imediat daca i se propune sa preia Steaua: „Am avut multe discutii cu multi antrenori, dar el m-a impresionat ca a zis ca vine in Romania daca e vorba de Steaua. Negocierile au durat foarte putin, pentru ca pe el il intereseaza Steaua, iar pe noi ne intereseaza Ronny Levy”.

Fostul patron, acuzat de trafic de arme

In Israel, numele lui Arkadi Gaydamak este la fel de cunoscut precum al lui Gigi Becali in Romania. Omul de afaceri ruso-israelian este cel mai controversat patron din fotbalul evreiesc: are 59 de ani, este decorat cu ordinul Legiunii de Onoare si o avere de cateva miliarde de euro, bani din care fiul sau, Alexandre Gaydamak, finanteaza clubul englez Portsmouth. Acuzat de trafic de arme, Arkadi a primit „NUP” din partea justitiei franceze in luna aprilie a acestui an. Proprietarul gruparii Beitar a candidat fara succes la functia de primar al Ierusalimului, primind doar 3,6% din voturile exprimate la alegerile din 2008.

Ronny va avea in Ghencea un salariu de 350.000 de euro

Alesul lui MM Stoica pentru banca Stelei va castiga 350.000 de euro pentru sezonul viitor, in aceasta suma fiind incluse si eventualele prime de obiectiv. In cazul castigarii titlului, lui Levy i se va prelungi automat contractul, iar salariul i se va dubla.

„Miss Israel” revine in Romania

Noul tehnician al Stelei a sosit deocamdata singur la Bucuresti, fiind cunoscut faptul ca sotia sa, Sima, nu a fost incantata nici in timpul mandatului de la Urziceni de capitala Romaniei. Cei doi au impreuna trei copiii, o fata, Lior (21 de ani) si doi baieti, Omer (13 ani) si Tamir (17 ani), iar israelianul incearca sa o convinga pe sotie ca mutarea in Romania ar fi de bun augur. Sotii Levy formeaza un cuplu arhiprezent la evenimentele mondene din Israel. Sima este o fosta candidata la Miss Israel, sotia antrenorului fiind un personaj care apare frecvent in tabloidele din Tara Sfanta.

Levy a salvat Beitar de la retrogradare

Pe 17 ianuarie a.c, Ronny Levy semna un contract cu formatia Beitar Ierusalim, grupare aflata in lupta pentru evitarea retrogradarii in Ligat Al. La finalul campionatului,Beitar s-a clasat pe locul 11 si a fost nevoita sa joace un play-off, cu alte 5 echipe, pentru a ramane in prima divizie. Cu doua victorii, un egal si doua infrangeri, Beitar a castigat mini-turneul si va continua in prima liga.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
750 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger