AcasăSPORTRomanul Ungur - 8.000 de dolari pe meci in Brazilia

Romanul Ungur – 8.000 de dolari pe meci in Brazilia

La Sao Paulo, Ungur a incasat cel mai consistent cec din cariera

Ajuns mai degraba intamplator la „Challenger Tour Finals”, de la Sao Paulo, Adrian Ungur a reusit sa joace finala turneului din Brazilia si sa „impuste” cel mai mare premiu din cariera.

La Sao Paulo, Ungur a incasat cel mai consistent cec din cariera

Romanul a inceput tare turneul de 220.000 de dolari, obtinand doua victorii consecutive (6-4, 4-6, 6-2 cu Ruben Ramirez Hidalgo si 4-6, 7-6, 7-6 cu Guido Pella), dar apoi a fost implicat intr-un mini-blat contra brazilianului Thiago Alves, in fata caruia a pierdut, cu 6-7, 2-6, pentru a evita o semifinala cu Victor Hanescu. In penultimul act al competitiei, Adrian Ungur l-a invins clar, 6-4, 6-1, pe slovenul Aljaz Bedene, insa, in finala de sambata noaptea, argentinianul Pella si-a luat revansa dupa infrangerea din grupe si l-a invins pe Ungur, scor 6-3, 6-7, 7-6.

Pitesteanul a recunoscut, la finalul intalnirii, ca nu spera sa treaca de grupe si, in cele din urma, a ajuns sa faca unul dintre cele mai bune turnee din cariera. De altfel, gratie finalei disputate la Sao Paulo, Ungur castiga 60 de puncte ATP, care ii permit revenirea in TOP 100 ATP, dar si circa 40.000 de dolari, cam cat lua de obicei intr-un intreg sezon. Tenismanul de 27 de ani a reusit sa castige, in Brazilia, 8.000 de dolari pe meci.

author avatar
Cristi Ionita
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger