AcasăSPORTRomanul Danalache nu mai vrea sa auda de Liga 1

Romanul Danalache nu mai vrea sa auda de Liga 1

EXPERIENTA. Danalache este incantat de fotbalul din China

Ramas fara echipa din 2010, dupa ce a fost matrasit de raposata Unirea Urziceni, atacantul Cristian Danalache a luat drumul strainatatii, incercandu-si norocul la Al Ettifaq (Arabia Saudita) si Bnei Sakhnin (Israel). Ulterior, a ajuns idol la formatia chineza Jiangsu Sainty.

EXPERIENTA. Danalache este incantat de fotbalul din China

Fotbalistul de 30 de ani s-a integrat perfect la gruparea din Nanjing devenind, in mai putin de doi ani, liderul unei echipe pentru care a marcat 30 de goluri in 50 de meciuri. Ultima isprava reusita de Danalache este un hattrick de toata frumusetea realizat in disputa cu Shandong Luneng, incheiata la egalitate, 3-3. In urma evolutiei senzationale din etapa a 20-a a campionatului chinez, Danalache a ajuns la 17 goluri marcate in actualul sezon si a devenit vedeta unei competitii in care mai activeaza Nicolas Anelka, Didier Drogba sau Frederic Kanoute, dar bucuresteanul isi pastreaza calmul. Varful lui Jiangsu spune ca mai important este indeplinirea obiectivului echipei, ocuparea unuia dintre primele trei locuri, situatie in care formatia antrenata de sarbul Dragan Okuka ar avea asigurata calificarea macar in preliminariile Ligii Campionilor Asiei.

GOLGETER . Reusitele romanului o tin pe Jiangsu in lupta pentru titlu

Stabilit de doi ani in Nanjing, Danalache spune ca se simte foarte bine in orasul cu 7 milioane de locuitori si ca ia in calcul posibilitatea de a se stabili definitiv in China, mai ales ca sotia sa chiar a nascut la Nanjing. Platit cu 15.000 de dolari pe luna, Danalache sustine ca nu poate exista termeni de comparatie intre campionatele Romaniei si cel al Chinei, asiaticii avand avantajul unei competitii in care „profesionalismul si bunul simt apar la fiecare pas”. De altfel, atacantul spune ca nici nu mai vrea sa auda de Liga 1, desi pana nu de mult visul sau era sa joace la o echipa de top din Bucuresti. Totusi, nu ar refuza o eventuala convocare la nationala Romaniei, dar recunoaste ca este greu de crezut ca Victor Piturca va avea ochi pentru el.

author avatar
Cristi Ionita
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger