AcasăRecomandariRomanii fac legea la Turneul Campionilor: Tecau - imperial, Mergea - ceas

Romanii fac legea la Turneul Campionilor: Tecau – imperial, Mergea – ceas

Debut victorios pentru ambii romani inscrisi in proba de dublu la Turneul Campionilor. Atat Florin Mergea, cat si Horia Tecau si-au anuntat intentia de a castiga trofeul pus in joc la Londra.

Tecau (FOTO) si Mergea au sanse sa joace finala Turneului Campionilor

Surpriza a oferit-o Mergea, duminica seara. Mari favoriti, americanii Bob si Mike Bryan au pierdut in fata perechii Mergea/ Rohan Bopanna, scor 4-6, 3-6. Capi de serie numarul 8, Mergea si Bopanna s-au impus dupa exact o ora de joc. Campioni la Londra de patru ori pana acum (2003, 2004, 2009 si 2013), fratii Bryan au devenit ciuca batailor in disputele cu perechea Mergea/Bopanna. In primul meci al grupei, cuplul britanico-australian Jamie Murray/John Peers a trecut cu 7-6, 3-6, 11-9 de italienii Simone Bolelli/Fabio Fognini. Perechile invingatoare din prima zi si-au asigurat cecuri de 106.000 dolari si 200 de puncte ATP.

Mergea

Cel de-al doilea roman prezent la Turneul Campionilor a debutat si el cu o victorie. Horia Tecau si partenerul sau, olandezul Jean-Julien Rojer, s-au distrat cu perechea Marcin Matkowski/Nenad Zimonjici, de care a dispus lejer, in doua seturi, 6-2, 6-4. Redutabili la serviciu si la retur, campionii de la Wimbledon s-au impus fara probleme, intr-o ora si sapte minute. Invingatorii au avut doar un singur moment mai dificil, in setul al doilea, cand Rojer si-a pierdut serviciul, iar adversarii au revenit de la 0-2 la 3-2. Dar Tecau a readus echilibrul, apoi el si olandezul au facut break pe serviciul lui Zimonjici.
In game-ul al optulea al setului secund, Tecau s-a ciocnit de coechipierul sau si s-a accidentat la mana stanga, solicitand interventia fizioterapeului. Din fericire, problema nu a fost grava, iar romanul a dus meciul la bun sfarsit.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger