AcasăSPORTRomanii au facut senzatie la SuperKombat Final Tournament, dar au ratat ocazia...

Romanii au facut senzatie la SuperKombat Final Tournament, dar au ratat ocazia de a intra in istorie

Cei sase romani implicati, sambata seara, in finala SuperKombat de la Galati, Benny Adegbuyi, Raul Catinas, Alexandru Nedelcu, Alexandru Lungu si fratii Bogdan si Andrei Stoica au facut senzatie.

Marea surpriza a serii a produs-o Andrei Stoica, sportiv care a devenit campion mondial SuperKombat la categoria Super Cruiser, -95 de kilograme, dupa ce l-a invins, la decizie unanima, pe cehul Ondrej Hutnik.

Andrei pornea cu sansa a doua in fata unui adversar neinvins de aproape cinci ani, dar plusul inregistrat de roman la capitolul tehnica a facut diferenta, Hutnik incheind partida insangerat.

Din pacate, fratii Stoica nu au reusit sa devina corespondentii fratilor Klitschko, respectiv primii frati campioni mondiali de kickboxing simultan. Bogdan Stoica, campionul mondial SuperKombat la categoria cruiser, -92 de kilograme, a fost invins, la decizie, de bielorusul Igor Bugaenko. Mai tare pe loviturile de brate, Bugaenko a facut diferenta pe final in favoarea sa.

Alexandru Nedelcu, knock-out in repriza a doua cu marocanul Mohammed El Boulahiati, Alexandru Lungu, knock-out in repriza intai cu americanul Mike Bourke, Benjamin Adegbuyi, knock-out in repriza a treia cu ucraineanul Pavel Juravlev, si Raul Catinas, knock-out in repriza a treia cu australianul Paul Slowinski, si-au macelarit adversarii.

Spaniolul Frank Munoz a castigat piramida SuperKombat 2013, dupa ce l-a invins, in finala, pe surinamezul Redouan Cairo, la capatul unei reprize suplimentare. In semifinale, Munoz l-a batut la decizie pe D’Angelo Marshall, din Insulele Curacao, iar Cairo profitase de accidentarea grecului Giannis Stoforidis, care si-a rupt un deget si a renuntat la lupta in repriza a doua.

Transmisa in aproape 100 de tari, gratie colaborarii cu Eurosport si alte posturi de profil, gala SuperKombat Final Tournament Galati a avut un scop caritabil, toti banii obtinuti in urma vanzarii de bilete fiind donati celor care au avut de suferit de pe urma inundatiilor din Galati. Iar conform cifrelor oficiale, s-au vandut aproape 5.000 de bilete pentru gala.

author avatar
Cristi Ionita
772 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger