AcasăSPORTRomania, victorie chinuita cu Australia - VIDEO

Romania, victorie chinuita cu Australia – VIDEO

Cu gandul mai mult la dubla cu Ungaria si Olanda, din martie, nationala de fotbal a Romaniei era sa o comita in amicalul cu echipa similara a Australiei, trupa lui Victor Piturca impunandu-se greu, pe final, cu scorul de 3-2.

Hotarati sa spele imaginea dezolanta lasata sambata, cand au pierdut, cu 1-4, in fata Poloniei, „tricolorii” au inceput tare amicalul cu Australia si si-au creat numeroase ocazii de a marca in prima jumatate de ora a intalnirii.

Din pacate, Stancu si ai lui s-au dovedit pe cat de inventivi, pe atat de impotenti, si-au ratat deschiderea scorului din aproape orice situatie posibila.

Pana la urma inevitabilul s-a produs si Cristi Tanase a deschis scorul, in minutul 35, mijlocasul Stelei marcand cu o reluare din apropiere, dupa un balon scapat in fata de portarul Mark Schwarzer.

Oarecum inexplicabil, „tricolorii” au cazut fizic dupa golul marcat si Australia a trecut la conducerea ostilitatilor.

La ultima faza a reprizei, Rat l-a busculat pe Brosque in careu si Wilkshire a transformat cu siguranta penaltiul obtinut de „canguri”.

Australia a continuat sa domine jocul si in actul al doilea. Cornthwaite a facut 2-1, in minutul 54, dupa o faza in care defensiva noastra a fost visatoare. Holman putea sa faca 3-1 in minutul 65, dar s-a impiedicat in balon in fata portii noastre.

Cu o rabufnire de orgoliu, Romania a reusit sa intoarca rezultatul in ultimul sfert de ora al intalnirii.

Dupa ce a ratat 5-6 ocazii uriase, Bogdan Stancu a reusit, in sfarsit, sa-si treaca numele pe lista marcatorilor in minutul 80. Atacantul lui Orduspor a pus latul la o centrare de pe dreapta venita de la Maxim.

In minutul 84, Torje a stabilit scorul final, executand perfect o lovitura libera de la 20 de metri, din lateral dreapta.

Romania – Australia s-a incheiat 3-2 si Victor Piturca mai are multe probleme de pus la punct inainte de dubla cu Ungaria si Olanda de la sfarsitul lunii martie.

Contra „cangurilor”, Romania a jucat cu Pantilimon – Tamas, Dorin Goian, Chiriches, Rat – Bourceanu, Pintilii – Torje, Grozav, Cristi Tanase – Bogdan Stancu. Pe parcurs au mai intrat Luchin, Stefan Radu, Costin Lazar, Chitu si Alexe.

In alte meciuri amicale disputate miercuri seara s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Olanda – Italia 1-1, Turcia – Cehia 0-2, Belarus – Ungaria 1-1, Suedia – Argentina 2-3, Anglia – Brazilia 2-1, Spania – Uruguay 3-1, Franta – Germania 1-2, Irlanda – Polonia 2-0, Islanda – Rusia 0-2, Grecia – Elvetia 0-0, Macedonia – Danemarca 3-0.

[youtube]RAXL70muP4M[/youtube]

author avatar
Cristi Ionita
506 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger