AcasăSPORTRomania, vicecampioana mondiala la spada

Romania, vicecampioana mondiala la spada

Echipa Romaniei a parasit Rusia din postura de vicecampioana mondiala

Echipa feminina de spada a Romaniei, in formula Ana-Maria Branza, Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu, a cucerit medaliile de argint la Campionatele Mondiale de scrima din Rusia.

Echipa Romaniei a parasit Rusia din postura de vicecampioana mondiala

In finala, Romania a fost invinsa de formatia Chinei, scor 36-45. Echipa noastra a condus o singura data, dupa prima tusa reusita de Ana-Maria Branza in confruntarea cu Xu Anqi, dar care s-a incheiat in avantajul chinezoaicei (5-2). Simona Pop a cedat si ea in meciul cu Sun Yujie (0-1), Loredana Dinu si Sun Yiwen au terminat la egalitate, 4-4, iar apoi Simona Pop a redus din diferenta in duelul cu Xu (6-5), astfel ca la general scorul era 15-12 pentru asiatice. Apoi, Sun Yiwen s-a impus in fata Anei Branza (5-4), Sun Yujie a castigat disputa cu Dinu (4-2), iar diferenta a crescut dupa ce Simona Pop a pierdut si ea releul cu Sun Yiwen (4-5) si scorul final a devenit 45-36 pentru China.
Romania mai avea o medalie in aceasta competitie, criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, bronzul obtinut de Tiberiu Dolniceanu in proba individuala masculina de sabie.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger