AcasăSPORTRomania va fi cap de serie in preliminariile C.M. din 2018

Romania va fi cap de serie in preliminariile C.M. din 2018

Echipa nationala revine in Top 10 dupa 15 ani

Reprezentativa de fotbal a Romaniei a urcat de pe locul 12 pe 8, cu 1.166 de puncte, in clasamentul FIFA. Este cea mai buna pozitie din aprilie 2000 incoace.

Echipa nationala revine in Top 10 dupa 15 ani

Gratie acestui salt, Romania va fi cap de serie la tragerea la sorti a preliminariilor europene pentru Cupa Mondiala din 2018, gazduita de Rusia. Tragerea la sorti a preliminariilor va avea loc la 25 iulie, la Sankt Petersburg, cand echipele europene vor fi impartite in noua grupe. Alaturi de „tricolori”, vor mai fi capi de serie nationalele Germaniei, Belgiei, Olandei, Portugaliei, Angliei, Tarii Galilor, Spaniei si Croatiei. Din Europa, 13 nationale vor participa la C.M., castigatoarele celor noua grupe preliminare calificandu-se direct. Cele mai bune opt echipe clasate pe locul secund vor juca un play-off eliminatoriu, care va mai trimite 4 reprezentative la turneul final. De asemenea, Rusia este calificata direct in calitate de gazda a turneului.
In clasamentul publicat joi de FIFA, trupa lui Anghel Iordanescu devanseaza echipe precum Anglia (locul 9), Spania (12), Italia (17) si Franta (22). Pentru ca a jucat finala Copei America, Argentina lui Messi a urcat pe primul loc in topul FIFA.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger