AcasăSPORTRomania - Uruguay 1-1 Avem sperante

Romania – Uruguay 1-1 Avem sperante

Nationala de fotbal a Romaniei a incheiat la egalitate, 1-1, amicalul disputat miercuri seara, pe National Arena, impotriva Uruguaiului, una dintre cele mai puternice echipe din lume in ultimii doi ani.

Min. 94 – Este final de meci pe National Arena. Romania si Uruguay termina la egalitate, 1-1, un meci in care echipa noastra a aratat ca poate juca si fotbal. „Tricolorii” au evoluat de la egal la egal cu campioana Americii de Sud si formatia care a terminat pe locul al patrulea Mondialul din Africa de Sud. Totusi, oaspetii nu au parut dispusi sa apese la maxim pedala acceleratiei, Forlan si compania nefiind pregatiti sa se accidenteze pe un teren extrem de dificil si intr-un meci de pregatire.

Min. 93 – Torje acuza si el o accidentare. Terenul a pus mari probleme jucatorilor in aceasta seara.

Min. 91 – Torje trimite un sut periculos din unghi si mingea ocoleste de putin poarta adversa.

Min. 85 – Uruguaienii scapa trei contra unu pe un balon aruncat la bataie, dar, din fericire, Luis Suarez trece pe sub centrarea lui Eguren.

Min. 84 – Bogdan Stancu vede si el cartonasul galben pentru o intrare urata.

Min. 78 – Diego Godin vede cartonasul galben pentru un fault grosolan comis asupra lui Bogdan Stancu. Atacantul nostru l-a agatat, in dinamica actiunii, pe Eguren, abia intrat pe teren, care acuza o accidentare urata la genunchi.

Min. 78 – Intra Eguren in locul lui Arevalo Rios.

Min. 75 – Mutu suteaza periculos, putin pe langa poarta adversa. Intre timp atacantul Cesenei a parasit si terenul de joc, Mutu fiind inlocuit cu Cristi Tanase. Dorin Goian preia banderola de capitan de la Mutu.

Min. 74 – Fucile vede cartonasul galben pentru un fault comis asupra lui Torje.

Min. 71 – Dorin Goian vede cartonasul galben pentru un fault comis asupra lui Luis Suarez.

Min. 69 – A intrat Alvaro Gonzalez (Lazio) in locul lui Gargano (Napoli).

Min. 66 – Bogdan Stancu scapa singur cu Muslera, incearca sa ciupeasca balonul pe langa acesta, dar portarul oaspetilor respinge in extremis in corner.

Min. 63 – Chiriches se resimte si el dupa un duel cu Abreu. Din pacate continua disputele din peluza, fanii fiind evacuati de jandarmi.

Min. 61 – A intrat Gaman in locul lui Latovlevici, care acuza probleme medicale. Romania se apara in aceste momente cu patru fundasi centrali de meserie. Chiriches este in banda dreapta, iar Papp in banda stanga. Goian si Gaman sunt in centrul defensivei.

Min. 61 – Iese Cavani si intra Abreu.

Min. 58 – Diego Forlan centreaza elegant, la firul ierbii si Tatarusanu retine din picioarele lui Luis Suarez. Spiritele s-au incins la peluza din spatele lui Muslera. Stewarzii si jandarmii intervin in forta impotriva unui grup de suporteri care vroiau sa afiseze bannere impotriva FRF.

Min. 50 GOOOOOLLL ROMANIAAA!!! GOOOOOLLL BOGDAN STANCU!!! Romania – Uruguay 1-1. Torje a centrat excelent de pe dreapta si Bogdan Stancu, de la Orduspor, a punctat cu o superba lovitura cu capul de langa Diego Lugano, vedeta lui Paris Saint Germain.

Min. 49 – Luis Suarez trimite periculos cu capul si Tatarusanu retine. Repriza a doua a inceput intr-un ritm cel putin la fel de bun ca cel din prima parte.

Min. 48 – Torje scapa singur cu Muslera, dar se pierde cu firea si trimite anemic, pe langa poarta oaspetilor.

Min. 47 – La oaspeti a intrat Fucile in locul lui Maxi Pereira.

Min. 46 – La echipa noastra intra Bourceanu, Costin Lazar, Bogdan Stancu si Marica. Au iesit Daniel Niculae, Marius Niculae, Pintilii si Neagu. Sunt inlocuiti, practic, atacantii si cei doi mijlocasi centrali cu jucatori de acelasi profil.

21.38 – Uruguaienii au avut lovitura de start in repriza a doua.

Min. 45 – Este pauza pe National Arena. Uruguay conduce, cu 1-0, dupa o prima repriza dominata tactic de oaspeti. Imediat dupa ce a pus capat reprizei, centralul a fost inconjurat de fotbalistii uruguaieni care i-au reprosat faza penaltiului neacordat la interventia lui Tatarusanu asupra lui Cavani.

Min. 45 – Pintilii suteaza in forta de la 25 de metri si mingea se duce de poarta lui Muslera.

Min. 40 – Mutu cade in duel cu Diego Lugano si acuza o lovitura cu cotul. Nu se acorda nimic.

Min. 40 – Forlan scapa singur cu Tatarusanu si suteaza peste dintr-o pozitie ideala. Apararea noastra este vraiste.

Min. 37 – Cavani scapa singur cu Tatarusanu, ciupeste balonul in fata portarului nostru, Tatarusanu il agata dar avem noroc, arbitrul lasand jocul sa continue. Uruguaienii s-au enervat rau la aceasta faza, spiritele se incing.

Min. 36 – Cavani suteaza pe jos, din unghi si Tatarusanu retine.

Min. 25 – Marius Niculae reia spectaculos din intoarcere, din 14 metri si mingea zguduie bara portii aparate de Muslera. A fost cea mai mare ocazie a echipei noastre de pana acum.

Min. 21 – Torje incearca o executie complicata, din unghi si mingea se duce prin spatele portii lui Muslera.

Min. 16 – Luis Suarez patrunde pe stanga, centreaza spre coltul lung si Cavani suteaza in bara.

Min. 11 – Torje suteaza pe jos, de la 25 de metri si Muslera retine fara mari probleme. Se joaca intr-un ritm alert, elevii lui Victor Piturca incercand sa tina pasul cu o formatie foarte puternica.

Min. 5 – Daniel Niculae il lanseaza excelent pe Mutu, la limita offside-ului, dar atacantul Cesenei intarzie momentul sutului si fundasii oaspetilor trimit in corner. Lovitura de colt a ramas fara rezultat.

Min. 2 Romania – Uruguay 0-1. Exact 100 de secunde a rezistat echipa Romaniei in fata puternicei formatii a Uruguay-ului. Cavani a deschis scorul cu un sut fabulos, din prima, de la 20 de metri, mingea ducandu-se langa bara. A fost un atac purtat in mare viteza de oaspetii, uruguaienii pasand de mai bine de 10 ori in continuu fara sa fie deranjati de jucatorii nostri.

20.35 – Romania a avut lovitura de start a meciului. Vremea este rece la Bucuresti, temperatura este negativa, dar chiar si asa in tribune sunt peste 15.000 de spectatori. Terenul se prezinta in conditii acceptabile.

* – Constantin Grecu, titularul postului de fundas stanga, s-a accidentat la incalzire si a fost inlocuit cu Latovlevici.

Romania, antrenata de Victor Piturca, incepe cu Tatarusanu – Papp, Chiriches, Goian, Latovlevici – Torje, Neagu, Pintilii, Mutu – Marius Niculae, Daniel Niculae. Rezerve sunt Silviu Lung jr. Balgradean, Gaman, Dragos Grigore, Rapa, Bourceanu, Costin Lazar, Roman, Cristi Tanase, Marica, Bogdan Stancu.

Uruguay, antrenata de Oscar Tabarez, incepe cu Muslera – Maxi Pereira, Diego Lugano, Diego Godin, Caceres – Ramirez, Arevalo Rios, Gargano – Diego Forlan, Cavani, Luis Suarez. Rezerve sunt Martin Silva, Coates, Fucile, Cristian Rodriguez, Eguren, Lodeiro, Alvaro Gonzalez, Diego Perez, Abreu, Seba Fernandez.

author avatar
Cristi Ionita
922 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger