AcasăSPORTRomania si Georgia se bat pentru Cupa Antim Ivireanul

Romania si Georgia se bat pentru Cupa Antim Ivireanul

”Stejarii” au cucerit Cupa Antim Ivireanul in 2010, 22-10 cu Georgia, la Bucuresti

Etapa a noua a Cupei Europene a Natiunilor la rugby programeaza maine, de la ora 17.00, pe Stadionul “Arcul de Triumf”, marele meci dintre Romania si Georgia.

”Stejarii” au cucerit Cupa Antim Ivireanul in 2010, 22-10 cu Georgia, la Bucuresti

Duelul este unul decisiv pentru castigarea competitiei, asta in conditiile in care Georgia are trei puncte avans, iar cele doua formatii mai au de disputat doar doua meciuri in afara celui direct. Pe langa trofeul CEN, rugbistii se vor bate, maine, si pentru Cupa Antim Ivireanul, titlu pus in joc la meciurile directe dintre Romania – Georgia. Inaugurat in 2001, cand Georgia ne-a batut la Bucuresti, cu 31-20, trofeul il omagiaza pe Antim Ivireanul.

Nascut in Georgia, in 1650, Antim Ivireanul a devenit mitropolit de Bucuresti si a ctitorit Manastirea Antim (1713-1715), unul dintre cele mai remarcabile monumente de arhitectura, pictura si sculptura din tara noastra. Romania si Georgia au castigat de cate cinci ori trofeul. Cupa este pastrata de castigatoare pana la urmatorul meci direct. Gruzinii sunt cei care isi vor pune maine in joc trofeul, ei castigand, cu 18-11, meciul cu Romania de anul trecut, de la Tbilisi.

author avatar
Cristi Ionita
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger