AcasăSPORTRomania si-a depus candidatura pentru a gazdui Euro 2012

Romania si-a depus candidatura pentru a gazdui Euro 2012

Ionela Stanca ar putea fi surpriza Romaniei pentru Euro 2012

Federatia Romana de Handbal si-a depus candidatura pentru gazduirea Campionatului European din decembrie, dupa ce forul omonim olandez, gazda initiala a turneului, a anuntat, ca sase luni inainte de startul competitiei, ca nu mai poate gazdui turneul.

Ionela Stanca ar putea fi surpriza Romaniei pentru Euro 2012

16 echipe participa la turneul final al Campionatului European de handbal feminin, iar Romania are nevoie de patru sali care sa indeplineasca normele EHF, lucru la indemana autoritatilor, conform lui Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane. Acesta a depus candidatura Romaniei dupa ce s-a stabilit ca putem gazdui meciurile la Bucuresti, Piatra Neamt si Craiova, unde exista sau va exista cate o sala de 5.000 de locuri, si Cluj, unde va exista cat de curand o sala de 7.500 de locuri.

Ar fi pentru a doua oara cand Romania gazduieste Campionatul European de handbal feminin, dupa turneul final din 2000 la care au participat, insa, numai 12 echipe si echipa noastra a terminat pe locul al patrulea. Pentru a gazdui Euro 2012 si-a mai depus candidatura Macedonia, in timp ce Serbia si Muntenegru mizeaza pe o candidatura comuna, iar nordicii viseaza la un turneu final gazduit in trei de Danemarca, Norvegia si Suedia. Indiferent de tara care va fi aleasa gazda competitiei, Romania va fi inclusa in urna a doua valorica la tragerea la sorti, alaturi de Muntenegru, Olanda si Ungaria. In prima urna valorica se vor afla Norvegia, Suedia, Croatia si Franta, in urna a treia valorica au fost repartizate Ucraina, Germania, Serbia si Danemarca, iar in urna out-siderelor sunt Spania, Rusia, Cehia si Macedonia. Astfel, la tragerea la sorti, care va avea loc dupa stabilirea noii gazde, Romania ar putea ajunge intr-o grupa infernala cu Norvegia, Danemarca si Rusia, dar si intr-o grupa accesibila cu Croatia, Ucraina si Cehia.

author avatar
Cristi Ionita
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger