AcasăSPORTRomania s-a facut de ras la turneul de rugby de la Lyon

Romania s-a facut de ras la turneul de rugby de la Lyon

Nationala de rugby in sapte a Romaniei a incheiat in genunchi turneul de la Lyon, primul dintre cele patru care conteaza pentru Campionatul European.

Formatia noastra a pierdut primele sase meciuri jucate la Lyon, cinci din faza grupelor si pe cel din turneul pentru locul 9 si a incheiat competitia pe locul 11, din 12 echipe, dupa ce a trecut, cu 33-7, in meciul de palmares cu nationala Moldovei. Romania a adunat, astfel, doar doua puncte in clasamentul general.

In grupe, Romania a fost surclasata pe rand de Spania (28-0), Olanda (31-5) si Georgia (33-0), doar Portugalia (14-10) si Ucraina (19-14) reusind sa invinga ceva mai greu formatia noastra. In turneul pentru locul 9, Romania a fost invinsa, cu 28-12, de Italia.

Romania are nevoie de o schimbare urgent pentru a aborda cu mai multe sanse urmatoarele doua turnee, cele de la Moscova (25-26 iunie) si Barcelona (9-10 iulie).  Campionatul European de rugby in 7 se va incheia la Bucuresti, ultimul turneu din cele patru urmand a se disputa pe Stadionul Arcul de Triumf, pe 16 si 17 iulie.

Competitia de la Lyon a fost dominata de formatiile Angliei si Spaniei, cele care se vor intalni in ultimul act al turneului. Anglia a obtinut cinci victorii categorice (45-0 cu Moldova, 35-0 cu Rusia, 33-15 cu Franta, 19-12 cu Tara Galilor si 33-14 in semifinal cu Portugalia), dar a pierdut surprinzator meciul cu Italia din grupe, 19-21, in conditiile in care Squadra Azzura a incheiat competitia abia pe locul noua. Spania a castigat toate cele sase meciuri jucate pana la finala (28-0 cu Romania, 14-12 cu Portugalia, 26-10 cu Georgia, 41-0 cu Olanda, 29-0 cu Ucraina si 19-12 in semifinala cu Franta).

author avatar
Cristi Ionita
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger