AcasăSPORTRomania s-a calificat in sferturi la Europenele de futsal

Romania s-a calificat in sferturi la Europenele de futsal

Nationala de fotbal in sala a Romaniei s-a calificat, in premiera, in sferturile de finala ale unui Campionat European, formatia noastra ajungand intre primele opt echipe ale continentului la turneul din Croatia.

Dupa infrangerea cu cantec suferita in primul meci, in fata Croatiei, 1-2, dupa ce au dominat copios partida, jucatorii nostri si-au luat revansa in fata Cehiei si au obtinut victoria, cu 3-1, de care aveau nevoie pentru a se califica in sferturi, indiferent de rezultatul meciului dintre Croatia si Cehia.

Ca si in fata Croatiei, Romania a avut posesia si ocaziile impotriva Cehiei, dar adversarii au deschis scorul prin Belej, minutul 8.

Dobre a egalat in minutul 17, iar inspiratia selectionerului nostru, spaniolul Sito Rivera, avea sa fie decisiva in repriza a doua.

Rivera a scos portarul pentru a ataca in superioritate numerica, cu mai bine de 7 minute inainte de final, iar omul in plus s-a vazut imediat, Ignat facand 2-1 in minutul 34.

Avand avantaj pe tabela, Romania a facut pasul in spate si a punctat din nou, pe contraatac, Matei stabilind scorul final cu mai putin de patru minute inainte de finalul partidei.

Invingatoarea Grupei A, cea din care fac parte Romania, Cehia si Croatia, va da piept cu locul 2 din Grupa B, Ucraina sau Slovenia, in timp ce ocupanta locului 2 din Grupa A va da piept cu castigatoarea Grupei B, cel mai probabil Spania, una dintre marile favorite ale competitiei.

author avatar
Cristi Ionita
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger