AcasăSPORTRomania, rugby in forta doar 30 de minute!

Romania, rugby in forta doar 30 de minute!

Echipa nationala a Romaniei a debutat cu o infrangere la editia din 2015 a Cupei Mondiale de rugby, insa esecul in fata vicecampioanei Franta are si partile sale pozitive.

Romania a jucat in prima jumatate de ora de la egal la egal cu titrata echipa a Frantei, pe care chiar o putea conduce daca Florin Vlaicu transforma o lovitura relativ usoara. Totusi, in pofida meciului bun pe care l-au facut in prima repriza, „Stejarii” au platit pentru momentele de slabiciune aratate in unele momente. Cum s-a intamplat, de exemplu, cand Ion Paulica a fost eliminat temporar (10 minute), iar francezii au reusit aproape imediat doua eseuri in decurs de nici cinci minute.
Cu 17-6 avantaj la pauza, „cocoseii” (pe teren a fost echipa de rezerve a Frantei) au aratat experienta in joc, iar partea secunda le-a mai adus inca trei eseuri. Unicul eseu romanesc i-a apartinut lui Valentin Ursache, astfel ca scorul final a fosr 38-11 in favoarea francezilor. Urmatorul joc al „stejarilor” va fi duminica, pe Wembley, de la 18.45, cu Irlanda.

Criza de nervi a lui PSA

„Nu mi-a placut ce am vazut in prima jumatate de ora, n-am fost la inaltimea asteptarilor. Pai, cand purtatorul balonului nu poate sa-l pastreze, iar cei de la sustinere nu ajung sa creeze spatii, normal ca nu pot fi multumit. Le-am spus asta baietilor la pauza si s-a vazut, a existat reactie”, a declarat selectionerul Philippe Saint-Andre, cel poreclit PSA de ziaristii din Hexagon.
Potrivit „L’Equipe”, Saint-Andre nu doar „le-a spus” rugbistilor sai unde au gresit, dar chiar a tipat la ei, urletele sale fiind auzite de toti cei prezenti la vestiare. „A facut o adevarata criza de nervi”, a punctat sursa citata. „Iesirea sa nervoasa? Poate ca a vrut sa ne trezeasca, cine stie?! Oricum, trebuia sa faca ceva, e clar!”, a explicat pilierul Vincent Debaty.

Lynn Howells e multumit

Pe de alta parte, galezul Lyn Howells se declara multumit de jocul rugbistilor romani: „Trebuia sa tinem balonul cat mai mult, sa impiedicam Franta sa joace in viteza si sa caute marginile. Vom incerca sa facem acelasi lucru si in meciul cu Irlanda, sa prezentam o echipa competitiva. Sa nu uitam ca timp de 60 de minute am jucat de la egal la egal cu vicecampioana lumii”.
La randul sau, capitanul Mihai Macovei a apreciat ca eliminarea lui Ion Paulica a cantarit decisiv in desprinderea Frantei pe tabela de marcaj: „Am avut un inceput bun, dar cartonasul incasat de Paulica a insemnat doua eseuri pentru Franta. A fost o eroare care ne-a costat 14 puncte”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger