AcasăSPORTRomânia rămâne fără selecționer. Mirel Rădoi: „Campania de calificare, un EȘEC!”

România rămâne fără selecționer. Mirel Rădoi: „Campania de calificare, un EȘEC!”

Mirel RadoiRomânia rămâne fără selecționer. Mirel Rădoi: „Campania de calificare, un EȘEC!”

E oficial, Mirel Rădoi pleacă de la echipa națională! Tricolorii au învins Liechtenstein la Vaduz, scor 2-0, în ultimul meci din preliminariile CM 2022, dar au ratat calificarea la baraj.

Mirel Rădoi a confirmat duminică seară, după meci, că pleacă de pe banca tehnică a naționalei. Rădoi nu își va prelungi contractul scadent la finalul lunii noiembrie, astfe că România trebuie să-și caute un alt selecționer pentru anul următor.

„Această campanie este un eșec personal, pentru că n-am reușit să terminăm în primele două locuri. Este ultima mea conferință de presă din postura de selecționer. Este o decizie normală, din moment ce nu am reușit să mă clasez pe primele două locuri. Este totul clar pentru mine, asta e cel mai bun lucru pe care îl pot face.

Nu este o demisie, contractul se termină la finalul acestei luni. Nu mi-a fost ușor să iau decizia asta.

Macedonia de Nord s-a calificat la baraj datorită victoriei din Germania. Sunt multe lucruri pozitive, dar cel mai negativ este că n-am terminat pe locul 2. Ne-am pus amprenta pe multe meciuri, s-a realizat acest schimb de generație și cred că mai sunt mulți jucători care pot face pasul spre echipa națională: Racovițan, Drăgușin, mulți jucători de la U21. Cred că următoarea campanie de calificare pentru EURO cred că poate să fie una accesibilă pentru noi, dacă nu se va pune presiune pe echipă în Liga Națiunilor”, a spus Mirel Rădoi, după victoria din Liechtenstein.

România a ratat barajul de calificare

Naționala de fotbal a României a ratat calificarea la barajul pentru turneul final din Qatar, după ce Macedonia de Nord a învins Islanda.

Tricolorii aveau doar șansa ca Islanda să nu piardă cu Macedonia de Nord, pentru a termina pe locul secund și a merge la baraj. Nordicii au fost învinşi însă cu 3-1 la Skopje, după ce la București reușiseră să scoată scor egal: 0-0.

În clasamentul final al grupei J, Germania a ocupat primul loc, cu 27 puncte, urmată de Macedonia de Nord, 18 puncte, România, 17 puncte, Armenia, 12 puncte, Islanda, 9 puncte, Liechtenstein, 1 punct.

author avatar
Andreea Vlad
289 afisari

6 COMENTARII

  1. Baiatu, nu ai de ce sa „indulcesti” ejectarea de la carma echipei nationale de fotbal, cu „nu este o demisie… nu mi-a fost usor…bla, bla,bla,…”, pe matale te-au dat afara rezultatele . Ai pierdut doua calificari cu aceiasi echipa : Islanda, un fel de Dinamo, ca sa intelegi si matale. Cei care te-au numit, s-au crezut comunistii anului 1948, care numeau directori de intreprinderi (nationalizate), persoane fara scoala, fara practica profesionala, dar loiale partidului. Daca mai erau unii (mai modesti) care murmurau la numire, li se spunea, „las’ ca ai timp sa inveti”. Cu matale s-a intamplat identic, singura deosebire este ca noi nu santem in anul 1948 si la NATIONALA nu ai timp sa inveti nici sa-i inveti ABC-ul fotbalului pe unii „selectionati”, solutie pe care in prostia lui ti-a sugerat-o un ziarist(cica), la conf. de presa. Problema mare, atunci, se punea daca unii dintre numiti dadeau chix. Sa te tii cu plenare si discutii in adunaru etc. Acum insa e diferit. Cei care te-au numit si care la randul lor au fost numiti de PARTID, nu vor pati nimic, despartirea va fi amiabila iar, noi o sa incercam sa uitam si sa speram la mai bine… Pierzatorii, adica cei care au jucat (eu zic s-au jucat), au si uitat rusinea, isi prezinta ostentativ tatuajele, frizurile avangardiste si masinile cumparate din banii sustinatorilor (era sa folosesc un cuvant inadecvat) si ametindu-ne cu aceleasi fraze pompoase, invatate cred pe de rost de la PR-ul formatiei, fraze cu: vom face, ne vom lupta, bla, bla …VINA pleaca de jos, de la antrenorii care selectioneaza pentru acest sport, tineri cu inaltime de 1,50m, dar care stiu sa faca max. 2 driblinguri. Da, cu ei e mai usor la inceput nu trebuie sa te obosesti, dar in viitor un asemenea nu va avea nicio sansa cu jucatori de genul sarbilor. I-ati vazut aseara ??? Vor fi ai nostri vreodata in situatia de lupta asa cum au facut-o acestia ???Nu cred, pentru ca la noi se poate si :”merge si asa”. Vine apoi presa, care ridica-n slavi un fotbalist care a dat gol din „vestiar”(sic). Mai, nu din vestiar am nevoie sa se dea golurile… ci din 11m sau din 2 m din fata portii, unde se rateaza in nestire. Ce nevoie a fost de un Alibec, a carui merit era ca a batut odata pe Dinamo, dar care in teren arata ca un dulap de bucatarie, miscat de un cutremur, sau alt mare atacant, fara gol de ani de zile, Puscas, care da impresia ca fuge doar din genunchi, restul, ramanand nemiscat, nascut geniu, murit speranta…ECHIPA, nu poate fi decat emanatia societatii: TARA esuata (conform don Prezid.), echipa esuata…Conducerea insa, Vivat si la mai multe astfel de „victorii”.

  2. & Câți din fotbal , cu excepția lui Burleanu instalat politic în funcție, deci de la Stoichiță, Rădoi, Dică, Niță până la Alibec, nu au fost angajați la Gheorghe Becali, islandezii având ciobani mai bine adaptați regulilor europene decât Gheorghe Becali, ? Rădoi, ca apărător, fiind nevoit să dribleze tactic printre anchilozele fotbalistice ale lui Gheorghe Becali, Cornel Dinu, Anghel Iordănescu, Dinu Gheorghe, etc. , la care ar mai putea fi adăugați și unii experți tehnico-tactici cu opinii personale, ai „generației de haur” , ?

    • și chiar și Dumitru Dragomir, „oracolul fotbalului” care nu a dat în mod public un rezultat favorabil echipei lui Burleanu, Stoichiță , Rădoi și Dică, pentru meciul cu Islanda, așa cum la alte meciuri din campionatul ligii întâi sunt preocupați să zică până să se joace meciurile , Dumitru Dragomir, Dinu Gheorge, alți specialiști ai fotbalui, ?

  3. & Deci , ai lu’ Gigi Becali ,care să îl reprezinte pe Burleanu, împotriva fotbaliștilor ce îi reprezintă pe ciobanii islandezi, încurajați de diverși alți specialiști ai fotbalului burleanizat și becalizat, ? Remarcați și cămulți dintre cei ce se exprimă ca specialiști au afirmat că nu Rădoi este vinovat pentru necalificare, ?

  4. @ Deci, și dacă Dumitru Dragomir ,Dinu Gheorge, chiar și alții, și-au dorit înlocuirea lui Rădoi și chiar și a altora de la conducerea echipei naționale, chiar și a FRF, nefolosindu-și abilitățile de „oracoli” pentru a prognoza un rezultat favorabil în meciul cu Islanda, ?

  5. Fotbalul romanesc a ajuns pe mana unor clanuri (patroni,finantatori ,impresari s.a.) , care NU sunt interesati de performanta sportiva fotbalistica , urmaresc prin orice mijloace sa obtina profituri prin specula s.a. , ajungand astfel ca echipele noastre de fotbal sa fie pe ultimile locuri in toate competitiile !!!! Si dupa cum se vede aceste clanuri cu indivizi fara educatie si bun simt fac tot timpul scandal la TV si presa , fac ce vor ,incalca orice regula , jignesc public pe toata lumea schimba antrenori si jucatori dupa bunul plac se manifesta ca niste stapani de sclavi din evul mediu !!!! Gh. Hagi face parte din aceasta categorie si nicidecum nu mai are ce cauta la echipa nationala , unde a mai fost si nu a facut nimic !!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger