AcasăSPORTRomania pierde cu Tonga, dar convinge

Romania pierde cu Tonga, dar convinge

„Stejarii” sunt pregatiti de C.M. din Anglia

Nationala de rugby a Romaniei a fost invinsa de Tonga, scor 16-21, la Bucuresti, in ultimul meci de pregatire al „stejarilor” inainte de startul Cupei Mondiale, competitie gazduita de Anglia.

„Stejarii” sunt pregatiti de C.M. din Anglia

Inaintea partidei, fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi a iesit de la vestiare alaturi de „stejari” si a cantat imnul national impreuna cu ei.
Echipa Romaniei a jucat bine, dar s-a recunoscut invinsa de un adversar mai valoros, care in ultima parte a partidei a aratat o conditie fizica superioara. Condusi la pauza (10-6 pentru Tonga), elevii lui Lynn Howells au inceput in forta repriza secunda, dand senzatia ca sunt capabili sa intoarca rezultatul (10-9). Totusi, experienta oaspetilor s-a dovedit decisiva, iar tongolezii au dus repede scorul la 21-9. „Stejarii” au izbutit un eseu in ultimul minut, prin Radoi, dupa o actiune colectiva, iar Vlaicu a transformat, stabilind scorul final la 21-16. Paula Kinikinilau, jucator originat din Tonga, a debutat pentru Romania in acest meci. Intalnirea a avut caracter caritabil, incasarile rezultate din vanzarea biletelor urmand a fi donate lui Sione Vaiomounga, rugbist nascut in Tonga si legitimat la campioana CSM Stiinta Baia Mare, care sufera de insuficienta renala.
„Stejarii” fac parte din Grupa D a Cupei Mondiale, urmand sa intalneasca Franta, Irlanda, Canada si Italia.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger