AcasăSPORTRomania, peste Franta in clasamentul FIFA

Romania, peste Franta in clasamentul FIFA

n „Tricolorii” se mentin in elita fotbalului mondial

Cel putin prin prisma locului in clasamentul FIFA pe ianuarie 2016, echipa nationala a Romaniei ar trebui sa fie favorita in meciul cu Franta, de la Euro.

n „Tricolorii” se mentin in elita fotbalului mondial

Selectionata antrenata de Anghel Iordanescu se mentine pe locul 16 in clasamentul mondial al echipelor nationale pe luna ianuarie, dat publicitatii joi de Federatia Internationala de Fotbal si dominat in continuare de reprezentativa Belgiei, urmata de cele ale Argentinei si Spaniei. De altfel, primele 20 de pozitii in aceasta ierarhiei au ramas nemodificate fata de luna trecuta, acest statu-quo fiind explicat prin absenta aproape totala a meciurilor internationale, incepind din 3 decembrie, cind a fost publicat ultimul clasament.
Franta, adversara Romaniei in meciul de debut la Euro 2016, se afla in continuare pe locul 25, in timp ce Elvetia si Albania, celelalte adversare ale „tricolorilor” din prima faza a turneul final din Hexagon, ocupa la rindul lor aceleasi locuri ca si in decembrie, 12, respectiv 38.

Steaua, cea mai buna pe 2015

Intr-o alta ierarhie, a celor mai bune cluburi pe anul 2015, campioana Steaua ocupa locul 83, cu 138,5 puncte, cea mai bine clasata echipa din Romania. In acest top mai este inclusa formatia Astra Giurgiu, care se afla pe pozitia a 89-a, cu 135,5 puncte. Primele zece locuri in clasament sint ocupate de urmatoarele echipe: 1. FC Barcelona, 2. Juventus Torino, 3. SSC Napoli, 4. Bayern Munchen, 5. Paris Saint-Germain, 6. Real Madrid, 7. Independiente Santa Fe, 8. AC Fiorentina, 9. River Plate si 10. VfL Wolfsburg.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger