AcasăSPORTRomania naturalizeaza un rugbist gruzin

Romania naturalizeaza un rugbist gruzin

Turashvili s-a remarcat la Farul inainte de a ajunge la RCM Timisoara

Nationala de rugby a Romaniei va debuta maine, de la ora 16.00, impotriva Uruguaiului, in a saptea editie a turneului IRB Nations Cup, iar in lotul largit al echipei noastre se regaseste si un jucator din Georgia.

Turashvili s-a remarcat la Farul inainte de a ajunge la RCM Timisoara

Conducerea Federatiei Romane de Rugby a decis, anul trecut, sa acorde „unda verde” pentru naturalizarea de jucatori, dar majoritatea specialistilor se asteptau ca acest proces sa vizeze inregimentarea unor rugbisti din Emisfera Sudica care sa evolueze cu preponderenta pe linia de treisferturi. Pana la urma, primul jucator strain care asteapta sa primeasca acceptul Federatiei Internationale pentru a evolua in tricoul Romaniei este gruzinul Otar Turashvili, jucator de linia intai la RCM Timisoara.

La 1,85 metri inaltime si 115 kilograme, Turashvili, care a venit in Romania pe filiera Farul Constanta, este vazut drept inlocuitorul ideal al lui Marius Tincu, jucator care s-a retras, practic, din activitate, dupa Cupa Mondiala de anul trecut, din Noua Zeelanda. Turashvili ar putea evolua pentru Romania la IRB Nations Cup, turneu care incepe maine, la Stadionul Arcul de Triumf. In prima etapa sunt programate meciurile Romania – Uruguay (16.00), Rusia – Italia A (18.00) si Portugalia – Argentina Jaguars (20.00).

author avatar
Cristi Ionita
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger