AcasăSPORTRomania, locul 4 la Campionatul Mondial de gimnastica

Romania, locul 4 la Campionatul Mondial de gimnastica

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a incheiat pe locul al patrulea finala de la Campionatul Mondial din China.

Fetele noastre au avut al saptelea rezultat in calificari, dar prestatiile mult mai bune din finala le-au adus la doar o jumatate de punct de podium.

Romania s-a aflat constant in zona locurilor 3-4 si doar evolutiile modeste de la paralele plus ratarea Stefaniei Stanila de la barna au facut sa ratam podiumul.

Romania, care a mizat pe una dintre cele mai tinere echipe din competitie, a incheiat concursul cu 170,963 puncte, fiind depasita cu 0,5 puncte de Rusia, ocupanta locului al treilea, si cu 1,6 puncte de China, ocupanta locului al doilea.

Competitia a fost dominata clar de SUA, care s-a impus cu un avans de aproape sapte puncte fata de echipa gazda. De altfel, americancele au fost lidere in clasamentul general dupa fiecare rotatie.

In urma cu trei ani, la Tokyo, Romania incheia tot pe locul al patrulea finala pe echipe a Campionatului Mondial. Atunci, insa, formatia noastra era una mult mai experimentata cu Catalina Ponor in prim plan.

Pentru gimnastele noastre urmeaza finala de la individual compus si cele pe aparate. Larisa Iordache este marea speranta a delegatiei noastre, ea ocupand locul 3 in calificari la individual compus si locul 2 la barna si la sol.

author avatar
Cristi Ionita
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger