AcasăSPORTRomania, locul 17 in clasamentul pe medalii de la Jocurile Europene

Romania, locul 17 in clasamentul pe medalii de la Jocurile Europene

Ana Maria Branza a fost vedeta Romaniei la Jocurile Europene

In perioada 12-28 iunie, la Baku (Azerbaidjan), a avut loc prima editie a Jocurilor Europene, varianta a Olimpiadei pentru tarile din Europa afiliate la Comitetul Olimpic International.

Ana Maria Branza a fost vedeta Romaniei la Jocurile Europene

Romania a fost prezenta la eveniment cu una dintre cele mai mari delegatii, 147 de sportivi, dar a incheiat competitia abia pe locul al 17-lea in clasamentul pe medalii.

Astfel, zestrea Romaniei la Jocurile Europene a insemnat trei medalii de aur (Ana Maria Branza la spada, Andreea Chitu la judo si echipa feminina de spada), cinci medalii de argint (Andreea Iridon la gimnastica artistica, echipajul de kaiac dublu feminin 500 de metri, echipa feminina de gimnastica aerobica, Tiberiu Dolniceanu la sabie si echipa masculina de sabie) si patru medalii de bronz (gimnastii Andreea Iridon si Marius Berbecar, Daniela Hondiu la sambo si Simona Gherman la spada).

Competitia a fost dominata de tarile din fostul spatiu sovietic si in special de Federatia Rusa, care a obtinut 163 de medalii dintre care 78 de aur. Foarte bine au stat si Azerbaidjan (56 de medalii), Ucraina (46 de medalii) si Belarus (43 de medalii), dar si marile forte precum Marea Britanie, Germania, Italia si Franta.

Duminica seara, de la ora 19.00, este programata ceremonia de inchidere, delegatia Romaniei urmand sa ajunga luni in tara.
Editia a doua, din 2019, ar fi trebuit sa aiba loc in Olanda, dar batavii s-au retras, astfel ca inca se cauta o gazda pentru editia de peste patru ani. Principalele variante sunt Minsk (Belarus), Glasgow (Marea Britanie), Poznan (Polonia), Kazan sau Sochi (Rusia) si Istanbul sau Mersin (Turcia).

author avatar
Cristi Ionita
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger