AcasăSPORTRomania, langa Germania si Spania in urna capilor de serie

Romania, langa Germania si Spania in urna capilor de serie

Burleanu si Iordanescu asteapta cu nerabdare sa afle adversarele Romaniei din preliminariile C.M. 2018

Dupa legendarele victorii inregistrate de echipa nationala in mandatul lui Razvan Burleanu (1-0 cu Sioni Bolnisi si 2-1 cu Moldova), UEFA a rasplatit Romania oferindu-i statut de cap de serie la tragerea la sorti a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018.

Burleanu si Iordanescu asteapta cu nerabdare sa afle adversarele Romaniei din preliminariile C.M. 2018

Sambata, la Sankt Petersburg, reprezentativa Romaniei se va afla in prima urna valorica la tragerea la sorti. La acest eveniment din orasul lui Vladimir Putin nu vor lipsi presedintele FRF, Razvan Burleanu, si selectionerul Anghel Iordanescu.
Cele 52 de echipe nationale care vor evolua in preliminarii vor fi impartite in noua grupe (7 grupe de cate 6 si doua grupe de 5). Echipele de pe locurile 1 se vor califica direct la Cupa Mondiala, in timp ce opt din selectionatele de pe locurile secunde vor disputa un baraj in dubla mansa. Din urna capilor de serie, alaturi de Romania mai fac parte reprezentativele Germaniei, Belgiei, Olandei, Portugaliei, Angliei, Tarii Galilor, Spaniei si Croatiei. O posibila „grupa a mortii” pentru Romania ar putea fi cu Italia (cea mai titrata echipa din urna 2), Suedia (urna 3), Turcia (urna 4), Cipru (urna 5) si Kazahstan (urna 6). Preliminariile Cupei Mondiale din 2018, gazduita de Rusia, vor incepe in septembrie 2016 si se vor incheia in noiembrie 2017.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger