AcasăSPORTRomania joaca impotriva Cehiei in barajul pentru Cupa Davis

Romania joaca impotriva Cehiei in barajul pentru Cupa Davis

Echipa de Cupa Davis a Romaniei va da piept cu Cehia in barajul pentru ramanere-promovare in Grupa Mondiala.

Cotata ca outsidera la tragerea la sorti pentru barajul de ramanere-promovare in Grupa Mondiala, nationala de Cupa Davis a Romaniei a picat cu Cehia la tragerea la sorti care a avut loc astazi la Londra.

Cele doua formatii au fost eliminate in optimile de finala ale editiei din acest an. Romania a fost surclasata de Argentina, cu 4-1, in deplasare, in timp ce echipa Cehiei a fost invinsa de Kazahstan, cu 3-2, desi a fost cap de serie la tragerea la sorti pentru optimi si a avut si avantajul terenului propriu.

Daca Victor Hanescu, cel mai bun jucator al echipei Romaniei, ocupa locul 64 in clasamentul ATP, Cehia are trei jucatori intre primii 100 ai lumii, iar Tomas Berdych este locul 8 mondial. Alaturi de Berdych, Cehia se mai bazeaza pe Radek Stepanek (locul 57) si Lukas Rosol (locul 70).

Meciul RomaniaCehia se va disputa in Romania, in perioada 16-18 septembrie. Romania a primit organizarea meciului din septembrie pentru ca cele doua formatii s-au intalnit ultima data la Prostejov, in 2001. Atunci, Cehia lui Bohdan Ulihrach si Jiri Novak a trecut, cu 3-2, de o echipa a Romaniei din care faceau parte Andrei Pavel, Adrian Voinea, Gabriel Trifu si tanarul, pe atunci, Victor Hanescu.

Romania si Cehia, sau Cehoslovacia, s-au intalnit de patru ori pana acum. Echipa noastra a castigat un singur meci, primul, in mai 1977, cand Nastase a adus 2,5 puncte echipei noastre (doua victorii la simplu si una la dublu, alaturi de Tiriac), iar Romania a invins Cehoslovacia, cu 3-1, la Bucuresti.

Celelalte meciuri de baraj pentru ramanerea-promovarea in Grupa Mondiala sunt: Rusia – Brazilia, Israel – Canada, Africa de Sud – Croatia, Chile – Italia, Japonia – India, Belgia – Austria si Australia – Elvetia.

author avatar
Cristi Ionita
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger