AcasăSPORTRomania e in urna a patra pentru Brazilia 2014

Romania e in urna a patra pentru Brazilia 2014

Orasul Rio de Janeiro va gazdui festivitatea de maine seara

Sambata, la Rio de Janeiro, tricolorii isi vor afla adversarele din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal – editia Brazilia 2014.

Tricolorii asteapta numele echipelor cu care se vor bate pentru Brazilia 2014

Depasita in clasamentul FIFA de Ungaria, Belarus, Israel sau Bulgaria, nationala Romaniei a ajuns in urna a patra valorica pentru tragerea la sorti a preliminariilor C.M Brazilia 2014. La tragerea care va avea loc sambata seara, de la ora 21.00, la Rio de Janeiro, trupa lui Piturca va fi repartizata in grupa cu trei adversari mai bine cotati. Tricolorii evita nume precum Bulgaria, Lituania, Scotia, Austria sau Polonia, dar ar putea juca intr-o grupa cu Spania (campioana en-titre), Franta, Cehia, Finlanda si Tara Galilor. O grupa rezonabila ar fi cu Grecia, Slovenia, Ungaria, Feroe si San Marino.

Orasul Rio de Janeiro va gazdui festivitatea de maine seara

Cele 53 de formatii din Europa vor fi repartizate in noua grupe: opt grupe de cate sase formatii si o grupa cu cinci echipe. Partidele vor fi programate in perioada 7 septembrie 2012 – 5 octombrie 2013. Invingatoarea din fiecare grupa se califica direct la turneul final din Brazilia. Opt dintre echipele clasate pe locul doi vor merge la baraj. Cele patru meciuri de baraj se vor disputa in sistem tur-retur, iar invingatoarele se califica la turneul final.

Campionatul Mondial din 2014 va fi al doilea gazduit de Brazilia, dupa cel din 1950. Vor participa 32 de formatii, ca si la ultimele turnee finale, Brazilia fiind singura echipa calificata direct, din postura de gazda a competitiei. Partidele de la turneul final se vor disputa in perioada 12 iunie – 13 iulie 2014. Meciul de deschidere este programat a avea loc pe noul stadion “Corinthians”, din Sao Paolo, iar finala pe renovatul “Maracana” din Rio de Janeiro. Alte cinci stadioane sunt construite pentru turneul final, in Salvador, Recife, Natal, Manaus si Cuiaba, iar cinci sunt renovate, in Brasilia, Belo Horizonte, Curitiba, Fortaleza si Porto Alegre.

author avatar
Cristi Ionita
319 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger