AcasăSPORTRomânia, din nou la joc. Dar cu cine?

România, din nou la joc. Dar cu cine?

Începe runda de amicale între naționale, în care România va întâlni Irlanda de Nord și Columbia. Acesta este singurul moment în care tricolorii vor avea de jucat meciuri, între calificare și startul Campionatului European din Germania.

Pentru alte naționale nu ar fi o problemă așa mare, dar jucătorii României au mare nevoie de meciuri în picioare.

Chiar și selecționerul și-a mărturisit îngrijorarea vizavi de acest lucru.

Într-un interviu acordat recent, Iordănescu a spus că: „Din păcate, această acțiune este prima și singura între momentul obținerii calificării și turneul final. Cu asta trebuie să lucrăm, trebuie să căutăm și să găsim împreună soluțiile. Pentru mine reprezintă un penultim filtru pentru deciziile finale.”

Edi Iordănescu spune, însă, că ar mai avea un reper în pregătirea europeanului. „Un ultim filtru va fi, cu siguranță, perioada de la această acțiune și până la Euro, cu toate evoluțiile băieților la nivel de club. Vom fi foarte atenți în monitorizare. Sperăm să fie cât mai multe evoluții și cât mai bune.”Dar ce evoluții să urmărească, dacă vedetele lui sunt rezerve prin străinătate? Poate să îl urmărească pe Horațiu Moldovan…pe tik-tok. Atletico Madrid pare că s-a îndrăgostit de carisma românului și îl postează încontinuu pe rețelele de socializare. Mai simplu ar fi să-i dea un post în departamentul de media, ar fi și mai productiv, fiindcă ar scăpa de oboseala inutilă de la antrenamente…

Evident că acest subiect nu a fost trecut cu vederea, de-a lungul interviului. Întrebat cât de îngrijorat este de lipsa de minute a jucătorilor la echipele de club, Iordănescu jr. a răspuns: „Sunt extrem de îngrijorat. Mărturisesc că aveam alte asteptari”

Chiar atât de îngrijorat, oare, încât să se gândească la înlocuitori pentru Euro?

Are România șanse să participe la campionat fără nume ca Moldovan, Drăgușin, sau Hagi?

Lotul convocat în preliminarii ne-a oferit, totuși, o calificare fantastică, de pe locul 1 al grupei. Într-adevăr, am avut adversari modești, probabil cea mai ușoară grupă, dar și așa, puteau exista dezamăgiri.

Totuși, de la momentul de glorie al calificării și până acum, jucătorilor precum Moldovan și Drăgușin, care au prins transferuri mari, li s-a micșorat drastic timpul de joc la echipele de club. Drăgușin a jucat un singur meci ca titular (în urma căruia a fost dur criticat), iar Moldovan nu are nicio secundă în tricoul lui Atletico. Rămâne de văzut cât va conta acest lucru.

author avatar
Mihail Ioan
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger