AcasăSPORTRomania da batalia decisiva pentru barajul de Cupa Davis cu o echipa...

Romania da batalia decisiva pentru barajul de Cupa Davis cu o echipa in piuneze

Tenismenii romani s-au pozat impreuna inainte de tragerea la sorti

Aflata la doi pasi de elita tenisului mondial, echipa de Cupa Davis a Romaniei trebuie sa treaca cu bine de confruntarea cu Olanda, din weekend, de la Brasov, daca vrea sa simta din nou miros de performanta.

Tenismenii romani s-au pozat impreuna inainte de tragerea la sorti

In ciuda optimismului afisat de Andrei Pavel, capitanul-nejucator al „tricolorilor”, perspectivele sunt sumbre. Pe langa avantajul moral al umilintei de anul trecut, 0-5 la Amsterdam, batavii mizeaza si pe aportul a trei jucatori de top 100 mondial, in timp ce noi il avem doar pe eternul Victor Hanescu, jucator care la 32 de ani este inca obligat sa duca greul pentru meciurile de simplu. In plus, echipa Romaniei a fost afectata in ultima perioada de mai multe probleme sentimentalo-medicale. Florin Mergea, al doilea cel mai bun jucator de dublu din tara, a refuzat convocarea pe motiv ca baietii i-au recomandat sa se prezinte singur si nu insotit de sotie, frumoasa Daiana. Horia Tecau abia s-a recuperat dupa o accidentare la gamba si toata saptamana s-a antrenat cu bandaje la ambele picioare, masura cel putin preventiva. Marius Copil, care va juca la dublu, alaturi de Tecau, abia s-a recuperat si el dupa o leziune musculara suferita la piciorul drept. Nu in ultimul rand, Hanescu a cazut si el, in ultimele zile, victima unui virus stomacal.

In alta ordine de idei, ieri s-a stabilit si tintarul meciurilor pentru cele trei zile. Astazi, de la ora 13.00, se vor disputa, in ordine, meciurile Adrian Ungur – Robin Haase si Victor Hanescu – Igor Sijsling. Maine, de la ora 15.00, se joaca meciul de dublu: Horia Tecau si Marius Copil versus Thiemo de Bakker si Julian Rojer. Duminica, de la ora 13.00, avem ultimele doua meciuri de simplu: Hanescu – Haase si Ungur – Sijsling.

author avatar
Cristi Ionita
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger