AcasăSPORTRomania-Columbia, „amicalul” care ne dă ora exactă

Romania-Columbia, „amicalul” care ne dă ora exactă

Naționala lui Edi Iordănescu este față în față cu cel mai greu meci din runda de amicale. Dar și singurul care ne va arăta ora exactă a echipei naționale – marți seară, la Madrid, pe „Metropolitano”, România va întâlni Columbia.

Vorbim despre o echipă puternică, peste clasa de mijloc în topul „naționalelor”, deci un adversar care ne va arăta exact de ce suntem în stare. Nume precum James Rodriguez sau Luis Diaz sunt de bază în echipa Columbiei. Au jucat la cel mai înalt nivel al fotbalului european și, chiar dacă meciul cu România nu are pentru ei nicio miză, cu siguranță vor arăta un fotbal demn de reputația avută.

Va fi România în stare să țină steagul sus, sau vom fi ciuca bătăilor la Euro? Nu știm, dar măcar vom avea un răspuns concret la această întrebare după ce o să-i vedem pe Drăgușin&co. evoluând pe 26 martie. Dacă le vor ține piept columbienilor, există speranța că pot face o figură frumoasă la Euro. Dacă nu, atunci doar calificarea rămâne în CV-ul lor.

Examen pentru Horațiu Moldovan

Horațiu Moldovan este obligat să facă un meci mare. Portarul a fost anunțat titular în meciul de marți, care se va disputa pe stadionul lui Atletico Madrid, echipă la care românul face banca, încă din iarnă.

Mai mult ca sigur staff-ul lui Simeone îl va observa îndeaproape, iar aceasta este șansa lui de a demonstra că merită să fie măcar un concurent serios pentru Oblak.

În cazul lui Radu Dragușin,  este cel mai scump jucător român din toate timpurile și va trebui să demonstreze că merită această poziție. E drept că a avut ultimele două meciuri mai nereușite, dar de această dată al treilea chiar trebuie să fie cu noroc! Fundașul lui Tottenham este obligat să le dea peste nas jurnaliștilor englezi, care l-au luat la ture și după meciul cu Irlanda de Nord (1-1) – „Radu Drăgușin a sosit pe fondul unor așteptări mari. Napoli, Bayern Munchen, Juventus, Milan și Newcastle United arătându-și toate interesul înainte ca Tottenham să realizeze ceea ce a fost considerat ca fiind o lovitură de 26 de milioane de lire sterline. Dar, după acea înfrângere cu Fulham, românul a căzut și la București și a făcut-o în fața unui atacant de la Stevenage. A fost ultimul lucru de care avea nevoie Drăgușin”.

Este momentul ca Drăgușin să arate că nu încape discuție ca cineva să atenteze la poziția sa de stâlp al apărării României, deși unele voci l-au propus la „națională” pe Chiricheș.

Coman și Olaru știu să joace doar în Liga 1?

Protagoniști ale unor faze-cheie care au dus-o pe FCSB pe locul 1 în campionat, cuplul Coman-Olaru nu a reușit să arate mai mult și la echipa națională. De fapt, fotbalul lor nu convinge deloc, deși ar trebui să fie oameni de bază care să coordoneze atacurile „tricolorilor”.

Poate că nu vor să își consume energia la echipa națională și își păstrează toate forțele pentru Liga 1, dar atunci avem o altfel de problemă. De mentalitate.

Să nu uităm că cele mai scumpe transferuri ale românilor, din iarnă, s-au realizat în urma prestațiilor bune din preliminariile Euro 2024. Gigi ar avea bani grei de câștigat dacă Olaru și Coman reușesc să atragă atenția pe plan international și, la cum îl știm, mai degrabă ar amâna titlul ca să nu piardă câteva milioane din vânzarea celor doi.

În altă ordine de idei, e momentul și ca Ianis Hagi să iasă în față și să arate că a devenit un jucător mai bun de la transferul în Spania.

Selecționerul este de aceeași părere, ba chiar i-a tras un semnal de alarmă – „I-am dat mai multe minute decât a fost el obișnuit să primească la club. Iar eu cred că merită mai multe minute și la club! Eu știu cât de mult l-au dorit cei de acolo. Din ce am discutat cu el, e foarte conștient că nu poate să continue așa! Trebuie să facă ceva și să se impună! Nu poate să joace patru minute, șase minute”.

Iordănescu știe că nu poate face nimic la Euro cu rezerve. Iată de ce meciul amical împotriva Columbiei este unul decisiv în crearea așteptărilor pentru Euro. Dacă băieții lui Edi Iordănescu nu vor reuși să le țină piept columbienilor, sunt mici șansele de a ne bucura în vară.

author avatar
Mihail Ioan
347 afisari

2 COMENTARII

  1. La ce forma are Columbia acum, o sa ne cam dea…înfrîngere,goluri, mai mult dect ,,ora exacta”::

  2. Nea Ionică, școală din on-line ne cam joacă feste. Ar trebui să consulți DEX, în ce momente se folosesc ghilimelele în text, ca m-ai capiat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger