AcasăSPORTRomania, ceruta la Turneul celor 6 Natiuni

Romania, ceruta la Turneul celor 6 Natiuni

„Stejarii” si-ar putea masura fortele cu cei mai mari rugbisti de pe continent

Presedintele World Rugby, Bernard Lapasset, doreste sa permita natiunilor europene emergente, precum Romania, Georgia sau Rusia, sa fie integrate in Turneul celor 6 Natiuni, competitie care ar urma sa se desfasoare intr-un sistem de promovare si retrogradare.

„Stejarii” si-ar putea masura fortele cu cei mai mari rugbisti de pe continent

Inainte de a parasi presedintia World Rugby, functie pe care o ocupa din 2008, francezul Lapasset a vorbit despre aceasta intentie intr-un interviu acordat „Le Figaro”: „Exista tarile europene din al doilea esalon, precum Georgia, Rusia, Romania… Iar eu am spus clar ca trebuie schimbat formatul Turneul celor 6 Natiuni. Daca se doreste a se privi spre viitor, aceasta competitie trebuie sa se deschida, cu un sistem de promovare – retrogradare. Fie direct, fie printr-un meci de baraj”.
Aceasta idee este un cartof fierbinte strecurat in mana succesorului sau, Bill Beaumont, fost international englez. Si toata lumea se intreaba de ce, dupa opt ani cat s-a aflat la conducerea World Rugby, Bernard Lapasset nu a depus toate eforturile pentru a face aceasta idee viabila.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger