AcasăSPORTRomania, cel mai bun start de preliminarii din ultimii 8 ani!

Romania, cel mai bun start de preliminarii din ultimii 8 ani!

Tricolorii au pornit ca din tun in aceste preliminarii

„Tricolorii” au invins Estonia si Andorra in primele jocuri din grupa D de calificare la Cupa Mondiala, marcand sase goluri fara a primi vreunul.

Tricolorii au pornit ca din tun in aceste preliminarii

Din 2004 incoace, nationala n-a mai inregistrat un start de campanie atat de bun, e drept, facilitat si de calitatea modesta a adversarilor intalniti. Daca tricolorii vor invinge si Turcia pe 12 octombrie, trupa lui Victor Piturca va egala performanta de acum opt ani, cand in preliminariile C.M. 2006, nationala condusa de Anghel Iordanescu (inlocuit, ulterior, cu Victor Piturca) a pornit cu trei victorii din tot atatea jocuri: 2-1 cu Finlanda, 2-1 cu Macedonia (ambele pe teren propriu) si 5-1 (in deplasare) cu Andorra. Din pacate, generatia lui Mutu si Chivu n-a prins acel turneul final din Germania, reprezentativa noastra incheind grupa pe locul 3, in spatele Olandei si Cehiei.

In 2008, echipa nationala a mers la Campionatul European din Austria si Elvetia, asta desi incepuse preliminariile cu o remiza pe teren propriu, 2-2 cu Bulgaria. Pentru echipa aflata sub comanda lui Piturca a urmat un 2-0 in Albania, iar la final, primul loc in grupa, deasupra Olandei. Debutul in preliminariile pentru World Cup 2010 a fost jalnic. Pe 6 septembrie 2008, la Cluj, ai nostri erau spulberati de lituanieni, scor 0-3, iar peste patru zile, in Feroe, Cocis aducea o victorie chinuita, marcand unicul gol abia dupa o ora de joc.

In cea mai slaba campanie din intreaga istorie (locul 5 in grupa, sub Serbia, Franta, Austria si Lituania), Piturca a fost indepartat spre finalul preliminariilor, in locul sau fiind angajat Razvan Lucescu. In drumul spre Euro 2012, inceput cu Razvan Lucescu si incheiat cu Victor Piturca, Romania a debutat slab, doar doua puncte din primele doua meciuri: 1-1 cu Albania (la Piatra Neamt) si 0-0, in deplasare, cu Belarus. Consecinta acestui start a fost clasarea in grupa, la final, doar pe locul 3, dupa Franta si Bosnia.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger