AcasăSPORTRomania - Cehia, in sferturile Cupei Federatiei

Romania – Cehia, in sferturile Cupei Federatiei

Halep si Kvitova vor fi fata in fata la duelul din februarie

Echipa Romaniei va intalni pe teren propriu formatia Cehiei, in sferturile de finala ale Grupei Mondiale a Cupei Federatiei, conform tragerii la sorti care a avut loc la muzeul Federatiei Franceze de Tenis, de la Roland Garros.

Halep si Kvitova vor fi fata in fata la duelul din februarie

Intalnirea Romania – Cehia va avea loc la 6-7 februarie 2016, dar adversara noastra va disputa pana atunci finala pe anul 2015, cu Rusia.
Cehia, Rusia, Italia si Germania au fost capi de serie la tragerea la sorti, Franta, Olanda, Romania si Elvetia fiind plasate in urna a doua. Viitoarele adversare ale romancelor reprezinta, dupa SUA, a doua cea mai de succes natiune in Cupa Federatiei, avand in palmares opt titluri, ultimul cucerit in 2014. Cehia are in acest moment trei jucatoare in Top 15 WTA – Petra Kvitova (4), Karolina Pliskova (12) si Lucie Safarova (13). Romania a mai jucat o data impotriva Cehoslovaciei, in 1980, in sferturile de finala ale Grupei Mondiale, cand Virginia Ruzici, Lucia Romanov si Florenta Mihai au fost invinse, cu scorul de 2-1, de o echipa din care faceau parte Hana Mandlikova si Renata Tomanova.

Kvitova

Invingatoarea dintre Romania si Cehia va juca in semifinale cu Germania sau Elvetia, iar invinsa va evolua in barajul pentru promovare/ mentinere in Grupa Mondiala.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger