AcasăSPORTRomania are sapte tenismene intre primele 100 ale lumii

Romania are sapte tenismene intre primele 100 ale lumii

Intr-o perioada in care dam rateuri in majoritatea sporturilor, tenisul feminin romanesc se bucura de tot mai mult succes, doar marile forte Rusia si SUA fiind peste noi la acest sport.

Monica Niculescu - locul 29 WTA.

Conform clasamentului dat publicitatii ieri de WTA, Romania are sapte jucatoare intre primele 100 ale lumii. Rusia este lider la acest capitol, cu 11 tenismene, in timp ce americancele au doar opt, iar doua dintre acestea, Jamie Hampton si Irina Falconi, ocupa locurile 99 respectiv 100 mondial.

Irina Begu - locul 46

Monica Niculescu este cea mai bine clasata jucatoare din Romania, locul 29 WTA.

Sorana Cirstea - locul 48

Semifinalista la Acapulco, saptamana trecuta, Irina Begu a urcat pe locul 46 si le-a depasit, printre altele, pe Sorana Cirstea (locul 48) si Simona Halep (locul 50).

Ascensiunea Irinei face ca Romania sa aiba, pentru prima data in istorie, patru jucatoare de tenis intre cele mai bune 50 ale lumii.

Alexandra Dulgheru se mentine pe pozitia 57, Alexandra Cadantu a urcat pe locul 79, iar Edina Gallovits a revenit intre primele 100 de jucatoare ale lumii, urcand de pe 103 pe 96.

Simona Halep - locul 50

Perspectivele sunt bune in conditiile in care media de varsta a celor sapte jucatoare este undeva in jur de 22 de ani, doar Gallovits (27 de ani) si Niculescu (24 de ani) fiind ceva mai experimentate.

Sperante pentru Indian Wells

Alexandra Dulgheru - locul 57

Cinci dintre romance (Monica Niculescu, Irina Begu, Sorana Cirstea, Alexandra Dulgheru si Simona Halep) sunt calificate direct pe tabloul principal al turneului de 4,6 milioane de dolari de la Indian Wells, in timp ce Edina Gallovits urma sa joace azi-noapte, impotriva Karolinei Pliskova (Cehia), in primul tur al calificarilor.

Alexandra Cadantu - locul 79

Competitia din California este capul de afis al lumii tenisului in urmatoarele doua saptamani, iar jucatoarele noastre isi pot imbunatati serios situatia din ierarhia WTA cu ajutorul unor rezultate bune. Irina Begu nu a evoluat anul trecut la Indian Wells, deci nu are ce puncte sa apere.

Edina Gallovits - locul 96

Edina Gallovits si Sorana Cirstea au fost eliminate inca din primul tur, iar Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru si Simona Halep au parasit competitia in turul al doilea.

author avatar
Cristi Ionita
1.536 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger