AcasăSPORTRomânia a câştigat prima medalie la JO Tokyo 2020! Cine a reuşit...

România a câştigat prima medalie la JO Tokyo 2020! Cine a reuşit această performanţă?

ana maria popescuRomânia are prima medalie asigurată la JO Tokyo 2020! Cine a reuşit această performanţă?

UPDATE ora 15.00: Ana Maria Popescu (36 de ani) a câștigat medalia de argint în proba de spadă de la Jocurile Olimpice. În finală, românca a cedat la limită în fața chinezoaicei Sun Yiwen, 10-11.

Din nefericire, sportiva noastră a fost învinsă în finală de chinezoaica Sun Yiwen, mult mai inspirată în finala pentru medalia de aur din proba de spadă. Rămâne însă prima medalie obținută de România la actuala ediție a Jocurilor Olimpice – un binemeritat argint – și a treia a carierei pentru Ana Maria Popescu.

Ştirea iniţială:

România are prima medalie asigurată la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, după ce Ana Maria Popescu a învins-o pe Katrina Lehis, reprezentanta Estoniei, scor 15 – 10, și s-a calificat în finala probei de spadă.

România și-a asigurat, astfel, prima medalie la această ediție a Jocurilor Olimpice. Pentru aur, pe care l-a câștigat și în 2016, dar cu echipa, Ana Maria Popescu va lupta cu Sun Yiwen, reprezentanta Chinei, a patra favorită, meci programat la ora 14:45.

Ana Maria Popescu mai are 2 medalii olimpice

Are Ana a treia medalie olimpică? O are și depinde doar de ea ce culoare va fi. Românca este pentru a doua oară în semifinalele olimpice în proba individuală, după Beijing 2008, atunci când a urcat pe treapta a doua.

În cealaltă semifinală de la Tokyo se vor duela Alzanat Murtazeaeva (Comitetul Olimpic Rus) și Yiwen Sun (China).

Ultimul obstacol al româncei în drumul spre marea finală este o altă estoniancă, Katrina Lehis. După ce Injeong Choi din Coreea de Sud, cap de serie numărul 1, a fost eliminată în sferturile de finală, Ana Maria Popescu este acum principala favorită la cucerirea medaliei de aur.

Performanţele Anei Maria Popescu la JO

  • Atena 2004 – locul 16
  • Beijing 2008 – locul 2
  • Londra 2012 – locul 11
  • Rio 2016 – locul 9
author avatar
Andrei Ștefan
250 afisari

2 COMENTARII

  1. Astea sunt jocuri olimpice ,bai presa de doi lei?Sunt doar o indulta la adresa ideii de sport si a speciei umane.Nenorociti ce sunteti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger