AcasăSPORTRomania a pierdut amicalul din Belgia

Romania a pierdut amicalul din Belgia

Nationala de fotbal a Romaniei a suferit o noua infrangere. Trupa lui Victor Piturca a fost invinsa, cu 2-1, de Belgia, la Liege.

Cu multe improvizatii in formula de start, Romania a intrat greu in meciul de la Liege, astfel ca belgienii au dominat copios prima parte a intalnirii.

Van Buyten a profitat de o iesire aiurea a lui Tatarusanu si a deschis scorul in minutul 11, cu o lovitura cu capul, dupa un corner de pe stanga.

Witsel a punctat pentru 2-0 in minutul 33, dar golul a fost anulat aiurea pentru un offside inexistent intr-o noua faza in care defensiva noastra a fost facuta sah-mat de plusul de viteza avut de atacantii belgieni.

Inevitabilul s-a produs in minutul 43, cand Van Den Borre a patruns fenomenal pe dreapta, a centrat in forta si Cocis a trimis balonul in propria poarta cu o lovitura fulgeratoare cu capul.

Intre reusitele gazdelor, belgienii si-au mai creat alte numeroase ocazii de a marca, Romania avand la Liege una dintre cele mai slabe prime reprize din ultimii ani.

Jocul s-a echilibrat in partea a doua, cand belgienii au luat piciorul de pe acceleratie, iar la noi au intrat Torje, Cristi Tanase si Mazilu.

Daniel Niculae a redus din diferenta in minutul 66, cu un sut plasat, dupa o faza conceputa de Torje si continuata de Mazilu.

Razvan Rat, capitanul de conjunctura, a fost eroul negativ al serii. Tavalit bine de Chadli, Witsel si Van Den Borre, fundasul lui Sahtior a scapat de o eliminare meritata pe finalul jocului si a ratat cu nonsalanta un penalty obtinut de Torje in minutul 87.

In final s-a terminat 2-1 pentru Belgia. Pe langa lectia de fotbal evidenta, gazdele ne-au invatat ca un meci se poate castiga chiar daca arbitrul iti anuleaza un gol (Witsel in minutul 33), nu elimina un jucator din tabara adversa (Rat ) si nu iti acorda un penalty (Gaman l-a faultat pe Vossen, in careul nostru, in minutul 91).

Victor Piturca a inceput cu Tatarusanu – Luchin, Chiriches, Dorin Goian, Rat – Cocis, Pintilii, Costin Lazar – Dacian Varga, Bogdan Stancu, Daniel Niculae. Pe parcurs au mai intrat Pleasca, Gaman, Papp, Torje, Mazilu si Cristi Tanase.

author avatar
Cristi Ionita
180 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger