AcasăSPORTRomania a invins Spania la Europenele de handbal

Romania a invins Spania la Europenele de handbal

Echipa nationala feminina de handbal a Romaniei a invins, duminica, reprezentativa Spaniei cu scorul de 31 la 26 (15-12), in primul meci din faza grupelor principale ale Campionatului European din Serbia.

Romania a inceput astazi seria celor trei meciuri, din faza grupelor principale ale turneului final cu o partida contra Spaniei Ca sa ajunga intre semifinaliste, Romania trebuie sa bata in toate cele trei partide, iar Muntenegru s-o invinga pe Ungaria.

Tricolorele au facut cel mai bun joc al lor in competitie, obtinand o victorie clara, conditie necesara de altfel pentru a ramane in cursa pentru medalii. Fetele antrenate de Gheorghe Tadici trebuie sa castige si meciurile cu Ungaria (marti) si Germania (joi) pentru a avea sanse la calificarea in semifinale.

Handbalistele romance nu au avut parte de sustinerea fanilor, la meciul de la Novi Sad, in sala cu o capacitate de peste 8.000 de locuri fiind prezenti mai putini de 300 de spectatori in total.

Pentru Romania au marcat: Neagu, sapte goluri, Curea cu sase goluri, Nechita a marcat de sase ori, Bradeanu si Meirosu de cate cinci ori iar Stanca a dat doua goluri.

Partidele din grupele principale se incheie joi, iar primele doua clasate vor juca ulterior in semifinale, pe 15 decembrie.

Finalele pentru medalii vor avea loc in data de 16 decembrie, ultima zi a Campionatului European din Serbia.

 

author avatar
Alina Costache
489 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger