AcasăSPORTRomania a invins Bosnia! Adrian Mutu: ”Veti vedea de ce este in...

Romania a invins Bosnia! Adrian Mutu: ”Veti vedea de ce este in stare aceasta echipa nationala!”

ciprian-marica-gol-romania-bosnia-euro-2012-gabriel-torje

Reprezentativa de fotbal a Romaniei a invins Bosnia-Hertegovina, vineri, pe stadionul Giulesti, cu scorul de 3-0 (2-0, la pauza) si ramane cu sanse in lupta pentru calificarea la Campionatul European din 2012 ce se va desfasura in Polonia si Ucraina. Tricolorii s-au impus prin golurile lui Adrian Mutu si Ciprian Marica.

ciprian-marica-gol-romania-bosnia-euro-2012-gabriel-torje„Am reusit o prestatie foarte buna. Am jucat numai pe atac si am tinut echipa sus. Nu i-am lasat pe bosniaci sa iasa din jumatatea lor. Cred ca am facut un meci aproape perfect. Eu cred ca aceasta echipa are calitati si mult talent, dar are nevoie de incredere si unitate. Daca vom fi uniti vom reusi sa ne calificam. Sper ca acest meci sa fie un nou inceput pentru reprezentativa Romaniei, ne-am dat drumul la joc (…) Veti vedea de ce este in stare aceasta echipa nationala!”, a spus Adrian Mutu dupa meci.

Cum s-a marcat

In minutul 36, Adrian Mutu a inscris dupa o centrare perfecta a lui Razvan Rat. Fundasul lui Sahtior a patruns in careu dupa o actiune superba, a centrat excelent cu dreptul, iar Mutu a pus latul din 5 metri.

Patru minute mai tarziu, Rat a centrat din nou impecabil, mingea a ajuns la Ciprian Marica care a driblat doi bosniaci si a trimis in poarta goala.

Marica a reusit dubla in minutul 55. A scapat singur spre poarta Bosniei si l-a lobat genial pe portarul advers.

Pleaca sau nu? Razvan Lucescu: ” Refuz sa comentez!”

„Diferenta a fost facuta de ambitia si daruirea noastra. Am facut un pressing agresiv datorita sprijinului fantastic pe care l-am avut pe acest stadion. A mai contat ca si echipa Bosniei a tratat cu mare usurinta acest joc. Ei erau convinsi ca vor castiga sau ca vor lua macar un punct”, a afirmat Razvan Lucescu dupa joc.

Intrebat daca va parasi nationala Romaniei dupa aceasta partida, selectionerul a raspuns: „Refuz sa comentez orice barfa de acest gen. Astazi trebuie doar sa ne bucuram de victoria Romaniei, doar asta conteaza”.

„Noi credem in continuare in calificare. In acest moment sunt foarte fericit ca am reusit sa castigam si sa ne pastram sanse de calificare. Eu sper sa reusim asemenea meciuri si pe viitor. Am fost mult peste ei si i-am dominat pe bosniaci tot meciul. Sper sa-l pastram pe Razvan alaturi de noi ai la turneul din America de Sud”, a declarat Ciprian Marica.

„Probabil ca nici noi nu credeam in diferenta asta de scor, dar cel mai important este ca am avut incredere in noi. Am stiut ca putem castiga astazi si ca ne putem reabilita in fata suporterilor. Ne-am simtit foarte bine pe Giulesti! Mai avem inca foarte multe meciuri de castigat, in care trebuie sa ne luptam. Aceasta victorie nu inseamna nimic daca nu o legam cu alte succese”, a spus Razvan Rat.

Clasament – Grupa D

1. Franta        6 m    – 13 puncte

2. Belarus      6 m    – 9 puncte

3. ROMANIA   6 m    – 8 puncte

4. Albania       5 m    – 8 puncte

5. Bosnia        5 m    – 7   puncte

6. Luxemburg  6 m    – 1 punct

author avatar
Bogdan Nicolae-Rotman
389 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger