AcasăSPORTRomania a dezamagit cu Slovacia. Din fericire, nici Ungaria sau Turcia nu...

Romania a dezamagit cu Slovacia. Din fericire, nici Ungaria sau Turcia nu stau mai bine (VIDEO)

Cu gandul la dubla de foc cu Ungaria si Turcia, care va decide, in mare masura, viitorul fotbalului romanesc, „tricolorii” au dezamagit miercuri seara, in amicalul cu Slovacia de pe National Arena, partida incheindu-se la egalitate, 1-1.

Cu patru stelisti in formula de start, Romania a fost prinsa pe picior gresit inca din minutul 2, cand Sestak l-a pierdut pe drum pe Latovlevici si a sutat in bara.

A urmat o lupta surda, in care Romania a punctat agresiv la posesia balonului si Slovacia a stat la cutie, mizand rar pe contraatacuri extrem de taioase.

Practic, in prima repriza totul s-a rezumat la un duel la distanta intre atacantii Bogdan Stancu si Sestak. Daca slovacul a lovit de doua ori bara (‘2 si ’29), Bogdan Stancu a deschis scorul din a doua incercare, in minutul 44 (reluare cu capul din cativa metri), dupa ce a ratat o ocazie importanta in minutul 26.

In partea a doua, numeroasele schimbari efectuate de cei doi antrenori si-au pus amprenta asupra jocului. Chiar si asa, oaspetii au avut timp si spatiu sa egaleze in minutul 56, cand Sestak l-a pierdut, din nou, pe drum pe Latovlevici si a punctat cu o superba lovitura cu capul.

Romania – Slovacia s-a incheiat 1-1 si avem mari emotii inainte de confruntarile de foc cu Ungaria si Turcia. Formatia noastra a parut timida pe faza de atac si a aratat mari lacune in aparare.

Oarecum surprinzator, aceleasi probleme le-au aratat si rivalele din lupta pentru calificarea la barajul care ar putea duce catre Mondialul de anul viitor. Ungaria a facut 1-1 acasa cu Cehia, dupa un meci in care Kozak a deschis scorul, pentru oaspeti, profitand de o gafa a defensivei maghiare, iar Dzsudzsak a egalat dintr-un penalty controversat.

Turcia a facut 2-2 cu Ghana, la capatul unei confruntari in care a trait, practic, din talentul lui Burak Yilmaz. Golgeterul Galatei, poreclit Cristiano Ronaldo al Turciei si cautat de cluburi de top din Europa, si-a trecut in cont un gol si o pasa decisiva. In schimb, apararea Turciei a fost calcata in picioare de Gyan Asamoah, atacantul ghanez reusind o dubla si ratand alte 2-3 ocazii uriase.

sursa foto: digisport.ro

[youtube]1ESdRKRBzMw[/youtube]

author avatar
Cristi Ionita
315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger