AcasăSPORTRomania a debutat cu stangul la Europenele de sub 19 ani de...

Romania a debutat cu stangul la Europenele de sub 19 ani de la Bucuresti

Nationala de fotbal a Romaniei a pierdut, cu 3-1, meciul cu Cehia, de la Bucuresti, din prima etapa a Campionatului European pentru juniori sub 19 ani.

Disputat pe o ploaie patrunzatoare, la Chiajna, meciul dintre Romania si Cehia a inceput in nota de dominare a echipei noastre, desi antrenorul Lucian Burchel l-a pierdut pe Peteleu, accidentat inca din minutul 2.

Stanciu a reusit sa deschida scorul in minutul 30, cand l-a pacalit pe portarul cehilor cu un sut-centrare care s-a dus in coltul lungul al oaspetilor. Reusita lui Stanciu a fost prefatata de o ocazie ratata de acelasi jucator, care a fost la un pas de a marca cu un alt sut de la distanta.

Serediuc a trecut pe langa 2-0, in minutul 32, dar sutul sau, din unghi, s-a dus in plasa laterala.

Ocazia lui Serediuc s-a razbunat si cehii au egalat inainte de pauza. Prikryl a patruns pe partea stanga si l-a executat pe Branescu, portarul lui Juventus Torino fiind pacalit de mingea trimisa langa bara de fotbalistul ceh.

Depasiti clar la capitolul fizic de o echipa a Cehiei mult mai robusta, jucatorii nostri nu au gasit solutii pentru a desface defensiva adversa in partea a doua.

Jelecek a facut 2-1 pentru Cehia in minutul 60, dintr-un penalty acordat destul de usor in favoarea oaspetilor, iar Hadasciok a inchis tabela in minutul 85, cand a deviat cu sansa sutul lui Janos.

Lucian Burchel, antrenorul Romaniei, a inceput cu Branescu – Peteleu, Remes, Avramia, Murgoci – Benzar, Carstocea, Stanciu – Serediuc, Roman, Nastasie. Pe parcurs au mai intrat Florin Ilie, Gugu si Walleth.

In urma acestui esec si a victoriei obtinute de Irlanda, cu 2-1, impotriva Greciei, Romania ocupa ultimul loc in Grupa A si are mare nevoie de victorie in meciul cu Grecia, de sambata, pentru a mai putea spera la calificarea in semifinale.

Programul din Grupa B a fost bulversat, dupa ce partida dintre Spania si Belgia s-a intrerupt in minutul 15, la 1-0 pentru iberici. Jocul a fost intrerupt din cauza unei furtuni care s-a abatut asupra Stadionului Mogosoaia si se va rejuca joi, din primul minut, de la 0-0. Tot in Grupa B, Serbia a trecut, cu 2-0, de Turcia.

author avatar
Cristi Ionita
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger