AcasăSPORTRomania a coborat 11 locuri in clasamentul FIFA

Romania a coborat 11 locuri in clasamentul FIFA

Nationala de fotbal a Romaniei a coborat 11 pozitii in clasamentul FIFA, dupa infrangerile suferite in turneul din America de Sud.

Romania a pierdut meciurile cu Brazilia (0-1) si Paraguay (0-2) din turneul din America de Sud, iar aceste infrangeri au costat formatia noastra 36 de puncte in clasamentul FIFA.

Romania a coborat 11 locuri in ierarhia celor mai bune nationale de fotbal din lume, ajungand pe pozitia 53. Romania este depasita de formatii precum Panama, Algeria, Iran, Peru, Camerun, Ungaria, Honduras, Ucraina sau Belarus.

Trupa antrenata acum de Victor Piturca are 571 de puncte si este la exact 1.300 de puncte de lider, respectiv de nationala Spaniei. Ibericii si-au marit avansul fata de Olanda la 210 puncte, iar podiumul este incheiat de Germania.

Nationala Braziliei a coborat de pe locul 3 pe locul 5 si este prima formatie din afara Europei in clasamentul FIFA. Cea mai importanta crestere din clasament a avut-o nationala Mexicului, care a adunat 205 puncte prin castigarea Gold Cup. In urma acestui rezultat, mexicanii au urcat de pe locul 28 pe locul 9.

Urmatorul clasament FIFA va fi dat publicitatii pe 27 iulie si va conta pentru tragerea la sorti a grupelor din preliminariile Campionatului Mondial din 2014.

author avatar
Cristi Ionita
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger