AcasăSPORTRomania a ajuns sa se chinuie cu Italia pentru o victorie la...

Romania a ajuns sa se chinuie cu Italia pentru o victorie la handbal

Handbalistii romani, la un pas de o noua umilinta

Nationala masculina de handbal a Romaniei a invins cu emotii formatia Italiei, scor 30-28 (15-16), intr-un meci disputat la Conversano-Bari, ultimul din Grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului Mondial din 2017.

Handbalistii romani, la un pas de o noua umilinta

Tricolorii au facut un joc modest si victoria lor a fost pusa sub semnul indoielii multa vreme. Italia, dupa un debut echilibrat, s-a desprins la doua goluri, 4-6 (min.11). Romania a recuperat si a trecut in avantaj 8-7 (min.16), care a crescut la doua goluri, 10-8 (min.19). Italia a egalat pe finalul primei reprize si a intrat la pauza in avantaj, 16-15. „Squadra Azzurra” a dominat si primele minute ale reprizei secunde, cand s-a desprins la patru goluri dupa o serie de cinci reusite consecutive. Abia in minutul 52 au restabilit romanii egalitatea (25-25), moment in care s-au si desprins la doua goluri (27-25), avantaj mentinut pana la finalul partidei. In ultimele secunde, gazdele au ratat o lovitura de la 7 metri.
Romania ocupa primul loc in clasament, cu 10 puncte, urmata de Austria (8 p.), Finlanda (2 p.) si Italia (2 p.). Duminica seara a avut loc ultimul meci din grupa, Austria – Finlanda. Doar prima clasata se califica in play-off-ul Campionatului Mondial, iar Austria are avantajul rezultatelor directe cu Romania.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger