AcasăSPORTRomani contra romani in Cupa Davis

Romani contra romani in Cupa Davis

Echipa de Cupa Davis a Israelului are in componenta doi jucatori cu origini romanesti

Misiune relativ usoara pentru echipa de Cupa Davis a Romaniei, care infrunta, la Cluj, reprezentativa Israelului, intr-un meci contand pentru primul tur al grupei I din zona Europa-Africa.

Echipa de Cupa Davis a Israelului are in componenta doi jucatori cu origini romanesti

Adrian Ungur (locul 159 in clasamentul ATP) va juca in primul meci (vineri, ora 13.00) cu Bar Tzuf Botzer, un anonim clasat pe pozitia 893 in ierarhia ATP! Adversarul lui Ungur nu are nicio victorie in toata cariera la turnee ATP sau Challenger, singurele sale succese fiind repurtate in competitiile Futures.
Ziua de vineri se va incheia cu meciul dintre Marius Copil si Dudi Sela, cel mai puternic jucator israelian al momentului si un sportiv cu origini… romanesti! Parintii sai (tatal – sofer de autobuz, mama – asistenta medicala) au emigrat in Israel si la scurt timp dupa ce s-au stabilit acolo au ales sa-si schimbe si numele de familie din Salajan in Sela, pe motiv ca noii conationali au probleme cu pronuntia. In fine, al doilea israelian cu parinti romani este capitanul nejucator Eyal Ran: tatal sau este din Piatra Neamt, iar mama din Bucuresti.
Sambata este programata partida de dublu, in care cuplul Florin Mergea – Horia Tecau ar trebui sa intalneasca perechea formata din Jonathan Erlich si Edan Leshem. In trei intalniri disputate pana acum in Cupa Davis, Romania a invins de fiecare data Israelul: 4-1 in 1962 (Bucuresti), 5-0 in 1969 (Bucuresti) si 5-0 in 1971 (Tel Aviv).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger