AcasăSPORTROLAND GARROS: Wawrinka produce surpriza in finala!

ROLAND GARROS: Wawrinka produce surpriza in finala!

Toate calculele hartiei erau impotriva sa, dar elvetianul Stanislas Wawrinka s-a dovedit a fi mai puternic decat se asteptau multi si, duminica seara, a castigat Roland Garros, dupa o finala memorabila cu sarbul Novak Djokovic, liderul mondial.

Disputa dintre Djokovic si Wawrinka a inceput in nota de dominare a sarbului care se baza pe palmaresul direct, 17-3, si, mai ales, pe ambitia personala de a-si trece in cont singurul trofeu care ii lipseste, Roland Garros.

Djokovic si-a facut jocul in primul set si s-a impus fara mari probleme, 6-4. Din actul al doilea, insa, Wawrinka a iesit la rampa. Elvetianul a vrut sa demonstreze ca nu mai este jucatorul care sa stea in urma lui Roger Federer.

A inceput sa-si asume riscuri, mai ales pe serviciu, iar reverul l-a transformat, practic, intr-un adevarat One Man Show.

Astfel, Wawrinka a inceput sa zburde pe teren si, in cele din urma, si-a adjudecat marea finala, scor 4-6, 6-4, 6-3, 6-4, la capatul unei partide care a durat circa trei ore si jumatate.

Este al doilea Grand Slam din ultimele sase castigate de Wawrinka, dupa ce elvetianul s-a impus anul trecut la Australian Open. In plus, Wawrinka ii calca pe urme conationalului sau, Roger Federer, cei doi fiind singurii tenismeni care au castigat Roland Garros in ultimul deceniu, perioada dominata copios de „regele zgurii”, Rafael Nadal.

De partea cealalta, Novak Djokovic mai are de asteptat inca cel putin un an pentru a-si completa galeria de trofee. Sarbul este la a treia finala de Roland Garros pierduta in ultimii patru ani si pare ca a dezvoltat un adevarat complex fata de zgura pariziana.

Victoria de duminica ii asigura lui Wawrinka posibilitatea de a urca pe locul 4 mondial.

author avatar
Cristi Ionita
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger